This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενημερώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας πως, σύμφωνα με τη συνημμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ 56089/Δ2/14-05-2020), με το πέρας του διδακτικού έτους θα πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους προκειμένου να αξιοποιηθούν και την επόμενη σχολική χρονιά.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας κοινοποιεί την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις για τις προθεσμίες και τη διαδικασία εισαγωγής στο σχολείο μας μόλις εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Μέχρι τότε παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδόνιας κοινοποιεί τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την προστασία από τον νέο κορωνοϊό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα συνημμένα αρχεία.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 22:02

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδόνιας κοινοποιεί προτεινόμενη αξιοποίηση υλικού από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ για τη διαχείριση των συναισθημάτων των μαθητών και την οργάνωση της καθημερινότητάς τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα συνημμένα αρχεία.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδόνιας κοινοποιεί το δελτίο τύπου της 3ης ΥΠΕ σχετικά με τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και τις συνεδρίες συμβουλευτικής που προσφέρει. Καθώς ο αυτοπεριορισμός των δραστηριοτήτων όλων μας μπορεί να έχει τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές επιπτώσεις, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τις πρώτες αλλά να μην παραβλέπουμε ούτε τις δεύτερες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε το συνημμένο αρχείο.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδόνιας ανακοινώνει την έναρξη της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών του σχολείου μας από τη Δευτέρα 6 Απριλίοιυ 2020. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το πρόγραμμα των συναντήσεων με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας. Όσοι δεν έχουν λάβει το ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου αναφέροντας την ορθή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν για να τους επαναποσταλεί.

Επισημαίνεται πως οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις. Εναλλακτικά, μπορούν να συμβουλευτούν και αυτό το αρχείο οδηγιών. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αιθουσών όπου θα γίνονται οι συναντήσεις είναι ενσωματωμένες με υπερσυνδέσμους στο αρχείο PDF του προγράμματος που έχει αποσταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων και κηδεμόνων.

Εάν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορεί να συμμετέχει στις συναντήσεις τηλεφωνικά ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ. Μπορείτε να λάβετε τον κωδικό της αίθουσας που απαιτείται επικοινωνώντας με τους αντίστοιχους διδάσκοντες.

Σημειώνεται πως, καθώς όλα τα μαθήματα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας φιλοξενούνται στο toe.gr, οι μαθητές/τριες μπορούν να επικοινωνούν με τους διδάσκοντες ακόμη και αν δεν έχουν στη διάθεσή τους την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, επισκεπτόμενοι το αντίστοιχο μάθημα στο οποίο είναι γραμμένοι και αποστέλλοντας προσωπικό μήνυμα στον διδάσκοντα.

Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης μέσω της διεύθυνσης του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας αποστολή μαθητών και καθηγητών από το αδελφοποιημένο Ιταλικό σχολείο Convitto Nazionale “G. B. Vico” από το Chieti της Κεντρικής Ιταλίας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών eTwinning “I travel, I learn”, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό σχολείο. Η αποστολή αποτελούνταν από 20 μαθητές και μαθήτριες και δύο καθηγήτριες.

Η αποστολή των Ιταλών επιστρέφθηκε τον Δήμαρχο Νεάπολης και Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδη. Ο δήμαρχος συνομίλησε με τους μαθητές στο κτίριο του Δημαρχείου και ενημερώθηκε για το σχολείο και την πόλη τους.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε το ιστορικό κέντρο της πόλης (ναός Αγίου Δημητρίου, Ρωμαϊκή Αγορά, Ροτόντα, Αψίδα Γαλερίου, Ανάκτορα Γαλερίου, Λευκός Πύργος).

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές. Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως επικοινωνίας μας, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, αναρτούμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας δραστηριότητες – εργασίες με τις οποίες σας καλούμε να ασχοληθείτε με συνέπεια ώστε να κρατήσετε την επαφή σας μεταξύ σας, με τους καθηγητές σας και με το σχολείο.

Οι φιλόλογοι του σχολείου σας

Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, η αποστολή (3 καθηγητές και 5 μαθητές) συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να αναχωρήσει μέσω Μονάχου για το Ζάγκρεμπ. Από εκεί μεταβήκαμε με λεωφορείο στο Vidovec, όπου μας υποδέχτηκε αντιπροσωπεία καθηγητών του σχολείου, καθώς και οι οικογένειες που θα φιλοξενούσαν τους μαθητές. Αφού κάθε οικογένεια παρέλαβε τον φιλοξενούμενό της, αναχωρήσαμε, οι μαθητές για το σπίτι τους και οι συνοδοί καθηγητές για το ξενοδοχείο.

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, οι μαθητές την πέρασαν με την οικογένεια που τους φιλοξένησε, ενώ οι καθηγητές μεταβήκαμε οδικώς το Ζάγκρεμπ. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Σχολικό Μουσείο της Κροατίας (Hrvatski skolski muzej) και τον καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ, την παλιά πόλη και το φρούριο και να περιηγηθούμε το κέντρο της πόλης.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 23:20

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες, ευχόμαστε να είσαστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας.

Επειδή η συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας για τα παιδιά είναι εξαιρετικά σημαντική, το σχολείο μας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους εκπαιδευτικούς μας διευρύνεται σταδιακά και εφαρμόζεται σε όλα τα μαθήματα διαδικτυακά.

Σε αυτή την προσπάθεια η συμβολή των γονέων είναι καθοριστική. Απαιτείται πρόσβαση των παιδιών σας στο διαδίκτυο και σε Η/Υ, όπως και ο από μέρους σας έλεγχος των ηλεκτρονικών διευθύνσεών σας για την αποδοχή των κωδικών και του υλικού που στέλνουμε. Παρακαλούμε, εάν έχετε αλλάξει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικό αριθμό, να αποστείλετε τα επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας σας στο σχολείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντική η διευκόλυνση και επίβλεψη από εσάς της μαθησιακής πορείας των παιδιών σας όπως θα υλοποιείται διαδικτυακά.

Με καλή συνεργασία θα απαντήσουμε στην πρόκληση ωφελώντας τα παιδιά μας!

Υγεία σε όλους!

Η Διευθύντρια
Δρ Ελένη Μούζουρα

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών