This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 19:46

Έκθεση λειτουργίας σχολείου, 2009-2010

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σχολικού έτους 2009-2010


 

1. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Κατά το σχολικό έτος 2009-10 γράφτηκαν και φοίτησαν 163 μαθητές /ριες (82αγόρια & 81 κορίτσια).  Αναλυτικά το μαθητικό δυναμικό παρουσιάζεται στους παρακάτω πίνακες:

 

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Σχολικού έτους 2009-2010

 

ΤΑΞΗ

ΑΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ

Α1

13

13

26

Α2

13

12

25

Β1

14

12

26

Β2

14

13

27

Γ1

14

15

29

Γ2

14

16

30

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

82

81

163

 

Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες, στο σχολείο μας διδάχθηκαν τα Αγγλικά ως πρώτη ξένη γλώσσα και ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, όπως φαίνεται αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες:

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

 

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΑΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Α΄ ΤΑΞΗ

 

Β΄ ΤΑΞΗ

 

Γ΄ ΤΑΞΗ

 

Α

Κ

Α

Κ

Α

Κ

ΑΓΓΛΙΚΑ

82

81

26

25

28

25

28

31

ΓΑΛΛΙΚΑ

33

34

14

12

10

13

9

9

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

49

47

12

13

18

12

19

22

ΣΥΝΟΛΟ

82

81

26

25

28

28

28

31

 

2. ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ – ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ

 

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

1

ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ

4

 

Στο σχολείο μας φοιτά ένας μαθητής αλλοδαπός από την Αλβανία και τέσσερις παλιννοστούντες.

 

3. ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΡΙΩΝ

Η επίδοση των μαθητών /ριών μας είναι αρκετά υψηλή με ελάχιστες εξαιρέσεις.  Για το σχολικό έτος που λήγει έλαβαν αριστείο 11 μαθητές /ριες της Α΄ Γυμνασίου, 18 της Β΄ Γυμνασίου, 17 της Γ΄ Γυμνασίου και 6 βραβεία προόδου, ενώ  λειτούργησε ένα τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας, στο πλαίσιο των προαιρετικών μαθημάτων.

 

4. ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΣΗ

Η διαγωγή όλων των μαθητών /ριών του σχολείου μας είναι κοσμιότατη και δεν υπήρξε πρόβλημα φοίτησης, καθώς υπήρξε στενή συνεργασία με τους γονείς.            Η λειτουργία του σχολείου δεν επηρεάστηκε από τη νέα γρίπη Α(Η1Ν1) και οι απουσίες των παιδιών κυμάνθηκαν περίπου στα συνηθισμένα επίπεδα, με μια μικρή αύξηση σε μερικές περιπτώσεις.

Αξιοποιήθηκαν, με διακριτικότητα, οι υπηρεσίες τόσο του Β΄ Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  Θεσσαλονίκης, όσο και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ/νσης Β/θμιας Δ. Θεσ/νίκης, για θέματα μαθητών /ριών σχετικά με δυσκολίες μάθησης, εφηβείας, σχέσεων παιδιών με γονείς κ.α.  Με στενή συνεργασία σχολείου, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και τους γονείς ρυθμίστηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και θέματα ομαλής φοίτησης.  

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες  Α΄ και Β΄ Γυμνασίου προήχθησαν και επίσης όλοι οι μαθητές /ριες της Γ΄ απολύθηκαν.  Τα απολυτήρια τους διαβιβάστηκαν υπηρεσιακά (57 στο Λύκειο του σχολείου μας, ένα απολυτήριο στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και ένα στη Γεωργική Σχολή) για εγγραφή, σύμφωνα με δηλώσεις των γονέων τους. 

 

 

5. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η μεταφορά των μαθητών στο σχολείο μας γίνεται με ευθύνη των γονέων, αφού προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ χορηγείται δελτίο μετακίνησης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε όσους μαθητές /ριες επιθυμούν.  Κάποιες προσπάθειες ρύθμισης με ιδιωτικό τρόπο της μετακίνησης των μαθητών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν ευοδώθηκαν έως τώρα, παρότι το θέμα της μετακίνησης αποτελεί βασική δυσκολία για πολλούς γονείς που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση για τα παιδιά τους στο σχολείο μας, όμως αδυνατούν να ρυθμίσουν το θέμα της μετακίνησής τους. 

 

6. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το σχολικό έτος 2009 -10 το σχολείο μας συμμετείχε σε πλήθος διαγωνισμούς και πολιτιστικές δραστηριότητες, δίνοντας στους μαθητές /ριες μας όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ερεθισμάτων και ευκαιριών ολόπλευρης ανάπτυξης και λήψης ικανοποίησης από επιτυχία σε ποικίλους τομείς, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους ως εξής:   

         Έπαινος στον 28ο   Πανελλαδικό  (55ο  Πανευρωπαϊκό) διαγωνισμό της ΕaS

Διάκριση στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας, για τρίτη συνεχή χρονιά

1η και 2η Θέση στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Διάκριση σε Διανομαρχιακούς Σκακιστικούς Αγώνες

Διάκριση στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Συμμετοχή στη Μαθητιάδα μπάσκετ

Διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης

Διάκριση σε διαγωνισμό Φυσικής

Συμμετοχή και βράβευση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.

1η Θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες Τζούντο

1η Θέση σε Βαλκανικούς Αγώνες Τζούντο

Συμμετοχή στο διαγωνισμό Mind Mosaic

Δραστηριότητες στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων

Διάκριση σε 15ο Μαθητικό Διαγωνισμό ποίησης του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Συμμετοχή της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή»

Συμμετοχή σε μαθητικό διαγωνισμό ποίησης της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος

Αριστείο σε πιάνο

3η Θέση σε πρωτάθλημα πόλο

3 Βραβεία σε αθλητικό χορό λάτιν

Συμμετοχή σε εκδήλωση του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με θέμα:                         «Ο Υπερρεαλισμός – Σουρεαλισμός ως καλλιτεχνική έκφραση προβολής των περιβαλλοντικών προβλημάτων

Επιμέλεια Αφίσας και Εντύπου του Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Νεάπολης

Συμμετοχή σε Πανελλήνιο μαθητικό Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ο μαραθώνιος δρόμος και η μάχη του Μαραθώνα 480π.χ.»

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «736 Ιδέες για ένα όνειρο: Δημιουργούμε για την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού»

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η πρόκληση της Φτώχειας στον ανεπτυγμένο Κόσμο»

Έκθεση Ζωγραφικής και κατασκευών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Νεάπολης 2010

Συμμετοχή με παράσταση θεάτρου σκιών στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Νεάπολης 2010

Συμμετοχή στην 5η   Biennale Παιδικής Τέχνης 2010 με θέμα: «Παιχνίδια με τους φίλους»

Συμμετοχή στο 9ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων με 21 ζωγραφικά έργα

Συμμετοχή στο διαγωνισμό κατασκευής φωλιάς

Διάκριση στο μαθητικό διαγωνισμό Μαθηματικών Καγκουρώ.

Συμμετοχή και διάκριση (δύο ομάδες μαθητών /ριών) στον 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Θεσσαλονίκης (με προβολή και παρουσίασή τους στα Μ.Μ.Ε.) και συγχαρητήρια επιστολή από το Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κεντρικής Μακεδονίας.  Έργα παιδιών

 

7. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών επισκέψεων στο πλαίσιο Σχολικών Προγραμμάτων και διαφόρων μαθημάτων, με στόχο τη βιωματική μάθηση και την παροχή σφαιρικής παιδείας και ευκαιριών για ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ως εξής:

1) Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γκαίτε (μάθημα Γερμανικών), 2) στο Γαλλικό Ινστιτούτο (μάθημα Γαλλικών), 3) στο Διεθνές Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας στο Κιλκίς (μάθημα Αισθητικής Αγωγής), 4) εκπαιδευτική επίσκεψη στα Βυζαντινά Λουτρά του Λαγκαδά (αντί σχολικού περιπάτου), 5) Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Ιλιάδα» (μάθημα Αρχαία Ελληνικά), 6) στο Φορέα Διαχείρισης Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα (περιβαλλοντική), 7) εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο,  τη Συναγωγή και στο μουσείο βυζαντινών εικόνων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης (μάθημα θρησκευτικά), 8) σε εκπαιδευτική εκδήλωση στο Γερμανικό Ινστιτούτο(μάθημα Γερμανικών), 9) στο Μουσείο φωτογραφίας (προαιρετικό μάθημα), 10) στα Τρία – Πέντε Πηγάδια Ημαθίας (μάθημα Φυσικής Αγωγής), 11) διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μακρινίτσα (Αγωγή Υγείας), 12) στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, 13) τριήμερη στα Ιωάννινα (Αγωγή Σταδιοδρομίας) και 15) ημερήσια εκδρομή στο Σταυρό.

 

8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

 1. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής των μαθητών/ ριών της Α΄ Γυμνασίου και των γονέων τους την ημέρα του αγιασμού, ο οποίος τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (παρουσία του Επόπτη του Παν/μίου Μακεδονίας κυρίου Δημητρίου Γουδήρα, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ.α.).

 2.  Έγινε συνάντηση με τους γονείς των μαθητών /ριών της Α΄ Γυμνασίου, όπου είχαν εκτενή ενημέρωση για διάφορα θέματα (παρακολούθηση φοίτησης, επίδοσης,  Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., Συμβουλευτικός Σταθμός κ.α.) και επίλυση αποριών.

 3. Διοργανώθηκε από κοινού με το Λύκειο, πολιτιστική μουσικοχορευτική εκδήλωση στο θέατρο «Άνετον», στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στα «Δημήτρια στα Σχολεία», με την παρουσία επισήμων και γονέων.

 4. Πραγματοποιήθηκαν δύο χοροί του Γυμνασίου για τη συγκέντρωση χρημάτων για την τριήμερη εκδρομή τους, αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών και με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε ασφαλές και ελεγχόμενο χώρο, αφού εξασφαλίστηκε από το σχολείο η αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας του δήμου Νεάπολης.

 5. Σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

 6. Με την αρωγή του Επόπτη του σχολείου μας, κυρίου Δ. Γουδήρα διοργανώθηκαν από κοινού με το Λύκειο, δύο ημερίδες για γονείς και παιδιά ως εξής: 1η με θέμα: Προβλήματα Εφηβείας και Αντιμετώπισή τους, όπου συμμετείχαν ως εισηγητές: α) ο κύριος Δημήτριος Γουδήρας, καθηγητής Ψυχοπαιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επόπτης του Σχολείου: Εθισμός εφήβων στη χρήση του Διαδικτύου, β) η κυρία  Ευφροσύνη Τσιαϊρα, προϊσταμένη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δυτικής Θεσσαλονίκης: Δυσκολίες προσαρμογής των εφήβων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον. Αντιμετώπισή τους από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και γ) η κυρία      Κική Φυλακτού, κοινωνική ανθρωπολόγος, Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας "Πυξίδα": Προγράμματα εφηβείας. Τι κάνει τους νέους ευάλωτους.  

 7. Η 2η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Γυμνάσιο, το Λύκειο, την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Νεάπολης και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, με την αρωγή του Επόπτη του σχολείου μας, κυρίου Δ. Γουδήρα,με θέμα: Αγωγή Υγείας Εφήβων: Διατροφικές Διαταραχές Εφήβων με εισηγητή τον κύριο Γρηγόριος Σίμος, επίκουρο καθηγητή Αναπτυξιακής  Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 8. Διοργανώθηκε από κοινού με το Λύκειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια του σχολείου, μουσική εκδήλωση με τραγούδι, χορό, οργανική μουσική και βίντεο με τίτλο: «Τα τραγούδια του Κόσμου», στο αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την παρουσία επισήμων και μεγάλη επιτυχία.

 9. Επίσης, διοργανώθηκε από κοινού με το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια του σχολείου, διημερίδα με θέμα: «Το Πειραματικό Σχολείο: Καινοτομία και Έρευνα», που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την παρουσία επισήμων.

 10. Έγινε στο Σχολείο «Ανοέκθεση» και «βιβλιοέκθεση» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 11. Πραγματοποιήθηκε επίσημη παραγωγή μουσικού cd από το σχολείο μας για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του σχολείου και της χορωδίας μας, το οποίο προβλήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

 12. Εκδόθηκε ημερολόγιο με έργα ζωγραφικής των παιδιών μας, στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών, με αυτοχρηματοδότηση, με μεγάλη επιτυχία.

 13. Προσκλήθηκε από το σχολείο και επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Συνήγορος του Παιδιού ο κύριος Μόσχος, ο οποίος είχε συναντήσεις με τη διευθύντρια, το 15μελές των μαθητών και το Σύλλογο Διδασκόντων, ενημερώθηκε για τις πρακτικές μας ως προς την πρόληψη και διαχείριση της ενδοσχολικής βίας με γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία.

 14. Το σχολείο μας επιλέχτηκε και εκπροσωπήθηκε από ένα μαθητή και μία μαθήτρια μας (οι οποίοι επιλέχτηκαν από τα παιδιά σε Γενική Συνέλευση τους) στη συνάντηση με το Συνήγορο του Παιδιού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Στη συνάντηση αυτή έγινε παρουσίαση των καλών Πρακτικών Πρόληψης και διαχείρισης της ενδοσχολικής βίας, που εφαρμόζονται στο σχολείο μας από ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σε ποικίλες διαθεματικές δράσεις όπως: επικαιροποίηση σχολικού κανονισμού για ρύθμιση σχέσεων, ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρέμβασης για πρόληψη και διαχείριση της ενδοσχολικής βίας (Δάφνη), από τη διευθύντρια του σχολείου (ως σχολικού ψυχολόγου), άσκηση στη διαχείριση σχέσεων στο πλαίσιο προαιρετικού μαθήματος, πρόληψη ηλεκτρονικής βίας, πρόληψη και διαχείριση μέσα από την τέχνη (ζωγραφικής κ.α.), παραγωγή υλικού (φυλλάδιο), πρόγραμμα αγωγής υγείας, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, μαθητές διαμεσολαβητές, κ.α..

 15. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Νεάπολης με καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών /ριών μας (Μακεδονικά Στεφάνια, αντίγραφα από Μακεδονικούς τάφους), έργα Τεχνολογίας, πόστερ ξένων γλωσσών κ.α.

 16. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Νεάπολης με παράσταση θεάτρου σκιών από μαθήτριες μας.

 17. Συμμετοχή στο διαγωνισμό του Γκαίτε, «Κείμενα και εικόνες» (μάθημα Γερμανικών  Α2).

 18. Συμμετοχή στο διαγωνισμό Video του Γκαίτε, «100 και εγώ» (μάθημα Γερμανικών  Β1).

 19. Συμμετοχή στο διαγωνισμό Video eTwinning, «Παρουσίαση του προγράμματος σε συνεργασία με τις χώρες συνεργασίας» (eTwinning Γ1&Γ2)

 20. Συμμετοχή στο διαγωνισμό για το βραβείο της Γερμανικής Πρεσβείας 2009- 10 σε αναγνώριση των εξαιρετικών επιδόσεων των καθηγητών Γερμανικών στην Ελλάδα. Και διάκριση της καθηγήτριας Γερμανικής κυρίας Μαρίας Χατζηγιώση, μετά από πρόταση της διευθύντριας.

 21. Συγκεντρώθηκε στο σχολείο μας μεγάλος αριθμός ρούχων και άλλων ειδών, μετά από εκστρατεία ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων (μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά), που προφέρθηκε στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΑΡΣΙΣ» για να παρασχεθεί σε αναξιοπαθούντες.  Η δράση αυτή, η οποία πρόσφερε την ευκαιρία στους μαθητές /ριες μας να προβληματιστούν για τη φτώχεια, αλλά και να συνδράμουν συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας, προβλήθηκε στον τοπικό τύπο.

 22. Στο σχολείο υλοποιήθηκαν τα εξής Σχολικά Προγράμματα: 2 Προγράμματα Αγωγής Υγείας: 1) «Κύπρος, η άγνωστη για μας μοιρασμένη πατρίδα», 2)  «Μετανάστες και δικαιώματα του παιδιού», 1 Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «Υγρότοποι, γνωριμία με τα ζώα και τα πουλιά», 1 Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας: «Μονογραφίες Επαγγελμάτων», 1 Πρόγραμμα eTwinning.

 23. Επίσης υλοποιήθηκαν 12 προαιρετικά μαθήματα, τα οποία κάλυπταν μεγάλο εύρος τομέων ενδιαφερόντων των παιδιών (εικαστικά, επιστημονικά, θέματα σχέσεων κ.α. θέματα), με μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών.

 24. Συνεργασία με το Κυπριακό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και τη Γενική Πρόξενο και στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιήσαμε με θέμα: «Κύπρος, η άγνωστη για μας μοιρασμένη πατρίδα» (παροχή έντυπου και ψηφιακού υλικού κ.α.).

 25. Στο τέλος του διδακτικού έτους πραγματοποιήθηκε παρουσίαση Σχολικών Προγραμμάτων, προαιρετικών μαθημάτων, διαθεματικών προσεγγίσεων και άλλων δραστηριοτήτων σε όλο το σχολείο.

 26. Εφαρμόστηκε η διδασκαλία τριών μαθημάτων (βιολογίας, γεωγραφίας και ιστορίας) με τη χρήση νέων τεχνολογικών, με θετικά αποτελέσματα.

 27. Λειτούργησαν 12 προαιρετικά μαθήματα, από τα οποία τρία για συμπλήρωση ωραρίου και εννιά με υπερωριακή απασχόληση.

 28. Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εκδήλωση στο χώρο του σχολείου (από κοινού με το Λύκειο) για τη λήξη του σχολικού έτους με εορταστικό και μουσικό πρόγραμμα.

 29. Μετά από πρόσκληση μας, ομάδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου μας το πρόγραμμα Σολωμός, Σεφέρης Ελύτης.

 30. Στο πλαίσιο της εορτής των Τριών Ιεραρχών επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως, όπου  πραγματοποιήθηκε  αρτοκλασία και κοπή βασιλόπιττας.

 31. Συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Εκστρατεία «1GOAL: Ένα μάθημα για Όλους» με στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μόρφωση, συμμετοχή για την οποία δεχθήκαμε ευχαριστήρια επιστολή από την ActionAid Ελλάς.

 32. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές και με πρωτοβουλία των μαθητών, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των παιδιών στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό το οποίο κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της UNICEF.

 33. Όλα τα τμήματα του σχολείου μας συμμετείχαν στην αγορά αστεριών στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα του «Κάνε μια Ευχή» και έτσι πραγματοποιήθηκαν οι ευχές 37 παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

 34. Δημιουργία σχολικού ιστολογίου με δραστηριότητες, έρευνες, διδακτικές προτάσεις κ.α. στη διεύθυνση www.pammak.wordpress.com

 35. Αναρτήθηκαν αρκετές δραστηριότητες του σχολείου στην ιστοσελίδα μας  στη διεύθυνση:  http://peiramatiko.uom.gr  

 36. Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, όπως κάθε χρόνο, πρακτική άσκηση φοιτητών Γερμανικής φιλολογίας, του Ποιμαντικού και ενημερώθηκαν επίσης για τις διοικητικές εργασίες του σχολείου.

 

9. ΟΡΓΑΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όπως το προηγούμενο, έτσι και το τρέχον σχολικό έτος υπήρξε αγαστή συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσ/νίκης, την Πρυτανία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον Επόπτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τη Μητρόπολη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως, το Σχολικό Σύμβουλο που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας και τους σχολικούς συμβούλους ειδικοτήτων, για τη βέλτιστη λειτουργία του σχολείου.  Υπήρξε ακόμα στενή συνεργασία με τις διευθύντριες /ες των υπόλοιπων σχολείων του σχολικού συγκροτήματος και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, έτσι ώστε να επιλύονται διάφορα προβλήματα.

Υπήρξε γόνιμη και στενή συνεργασία με το Β΄ Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης, το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δ. Θεσσαλονίκης και τον Επόπτη του σχολείου μας κύριο Δ. Γουδήρα για διαχείριση θεμάτων μαθητών /ριών μας με θετικά αποτελέσματα.

Στάλθηκε ενημερωτική επιστολή στους γονείς με την οποία ενθαρρύνονται να επισκέπτονται συχνά το σχολείο για ενημέρωσή τους από τους εκπαιδευτικούς και όπου παραστεί ανάγκη είμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, για όποιο θέμα προκύψει.  Μάλιστα, όσοι γονείς  ενημερώθηκαν για προβλήματα των παιδιών τους που χρειάζονταν συμβουλή ειδικού, παραπέμφθηκαν (Β΄ Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων), ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας, προς όφελος των παιδιών.

Οι γονείς και οι τοπικές αρχές προσκλήθηκαν σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, στις περισσότερες από τις οποίες παρευρέθηκε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης.  Επίσης, παρέχεται συμβουλευτική στήριξη στους γονείς από τη δ/ντρια του σχολείου με την ιδιότητα της σχολικής ψυχολόγου, για διάφορα ζητήματα που αφορούν πρόληψη και διαχείριση προβλημάτων των μαθητών /ριών.

Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για αποτελεσματική συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης (συμμετείχαμε σε πρόγραμμα του Δήμου για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών, στο Φεστιβάλ Παιδείας και σε κάθε δραστηριότητα που προσκληθήκαμε). 

 Υπήρξε αγαστή συνεργασία με τους διευθυντές /ριες των σχολείων του συγκροτήματος, η οποία οδήγησε στην επίλυση προβλημάτων και στο πλαίσιο της Σχολικής Επιτροπής και ιδιαίτερα με τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Λυκείου, με την καλλιέργεια της αντίληψης του ενιαίου πειραματικού σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου) με εξαιρετικά αποτελέσματα για τα σχολεία μας.  

 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Οι προσπάθειες ενεργοποίησης των μαθητικών κοινοτήτων και ευαισθητοποίησή τους για τη συμμετοχή στα κοινά του σχολείου (σχολική ζωή, σχολικά προγράμματα, θέματα μάθησης και συμπεριφοράς των μαθητών, κ.α.), τη συνειδητοποίηση και την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, απέδωσαν.  Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά, έμαθαν να χρησιμοποιούν ουσιαστικά τις συνελεύσεις τόσο των τμημάτων, όσο και του σχολείου ώστε να συζητούν, να προτείνουν και να επιλύουν διάφορα θέματα, όπως σχετικά  με καθαριότητα, ευπρεπισμό και διακόσμηση των τάξεων τους, συμμετοχή σε προγράμματα, εκδρομές, εκδηλώσεις και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου. 

Το 15μελές συμμετείχε στις δραστηριότητες του διαλόγου του Συνηγόρου του Παιδιού με τον οποίο συναντήθηκαν όταν τον προσκαλέσαμε και επισκέφθηκε το σχολείο μας το σχολικό κανονισμό.  Μάλιστα, αξιοποιήθηκε η πρόταση του Συνηγόρου για τη δημιουργία ομάδας εφήβων διαμεσολαβητών, ως πρακτική πρόληψης της βίας και οι μαθητές /ριες μας στη γενική τους συνέλευση επέλεξαν δύο εκπροσώπους τους και από τα δύο φύλα, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση με το Συνήγορο που έγινε στη Θεσσαλονίκη.  Η στενή συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου με το σύνολο των παιδιών και τους εκπροσώπους τους, με συζήτηση για τα προβλήματα τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς και τις προτάσεις τους για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, με σκοπό την υλοποίηση του σχολείου ολικής ποιότητας, έφερε αποτελέσματα ώστε, παρότι στο σχολικό συγκρότημα υπήρξε κατάληψη, στο σχολείο μας δεν υπήρξε ούτε μίας ημέρας κατάληψη.  Μάλιστα αρκετοί μαθητές και μαθήτριες μας ανήκουν στο ηλεκτρονικό φόρουμ των εφήβων συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, μεταφέροντας ωφέλιμες εμπειρίες και προτάσεις στη σχολική μας οικογένεια.

Καθιερώθηκαν συναντήσεις με τη διευθύντρια του σχολείου σε τακτά χρονικά διαστήματα και έκτακτα ανάλογα με τις συνθήκες, όπου γίνονταν συζητήσεις για διάφορα θέματα, όπως για θέματα μάθησης και συμπεριφοράς, όπου οι προτάσεις τους συχνά ήταν ενδιαφέρουσες και παρουσιαζόταν η δική τους οπτική για τις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα στο σχολείο.  Αυτή η προσέγγιση βοήθησε σημαντικά να κατανοηθούν σε βάθος οι ανάγκες τους και να αντιμετωπιστούν και προληφθούν προβλήματα (όπως  μη ομαλή λειτουργία κ.α.).  Σε αυτό το πνεύμα αντιμετωπίστηκαν τα θέματα που προέκυψαν με τα διάφορα γεγονότα σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς ακρότητες (με ομαλή λειτουργία του σχολείου) και με σωστή διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών για την προστασία της συναισθηματικής και ψυχικής τους γαλήνης.

Με σκοπό την πρόληψη προβλημάτων θα επικαιροποιείται κάθε νέο σχολικό έτος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος ρυθμίζει θέματα συμπεριφοράς των μελών της σχολικής κοινότητας, με στόχο τον αμοιβαίο σεβασμό και την άσκηση στην υπευθυνότητα, της αποδοχής του άλλου, το σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα του διαλόγου του συνηγόρου του παιδιού.

 

 1.  ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Το σχολείο μας φιλοξενείται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού μαζί με άλλα σχολεία. Φέτος ο Δήμος Νεάπολης ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και έτσι τροποποιήθηκε κατάλληλος χώρος, ο οποίος μετατράπηκε σε τουαλέτες καθηγητών Γυμνασίου.

Τα πάγωμα της μέχρι πέρυσι καλής πορεία των προσπαθειών για απόκτηση κατάλληλου σχολικού κτιρίου που θα οδηγούσε στην επίλυση πολλών προβλημάτων δημιούργησε απαισιοδοξία στο σχολείο.  Βεβαίως, συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων, βελτίωσης υποδομών και πλήρης αξιοποίηση κάθε υπάρχουσας δυνατότητας του παρόντος κτιρίου και προμήθεια εποπτικού και άλλου υλικού.  Έτσι, τοποθετήθηκε μεγάλη οθόνη και συσκευές στην αίθουσα ξένων γλωσσών, η οποία λειτουργεί ως αίθουσα προβολών κι εκεί πραγματοποιείται το προαιρετικό μάθημα για τον κινηματογράφο.  Επίσης, κατατέθηκε αίτηση από το σχολείο μας για προμήθεια διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας, καθώς υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για την αξιοποίησή τους.

 

12.  ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το τρέχον σχολικό έτος υπηρέτησε στο σχολείο μία εκπαιδευτικός (ΠΕ02) και ένας εκπαιδευτικός (ΠΕ11) με απόσπαση και δύο με διάθεση, ενώ στο κύριο σώμα του Συλλόγου Διδασκόντων (22) δεν υπήρξαν αλλαγές ή μετακινήσεις, γεγονός που συνέβαλε θετικά στη λειτουργία του σχολείου.

Σημαντική διάκριση για το σχολείο μας θεωρούμε τη βράβευση της καθηγήτριας Γερμανικής του σχολείου μας, από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, (κυρίας Χατζηγιώση Μαρίας) μετά από πρόταση της διευθύντριας, ως καθηγήτρια Γερμανικής της χρονιάς.

Η παροχή γραμματειακής υποστήριξης το τρέχον σχολικό έτος  με τη διάθεση εκπαιδευτικού στο σχολείο μας συνέβαλε σημαντικά στην πολλαπλή λειτουργία του σχολείου μας στο μορφωτικό και πολιτιστικό τομέα, διευκολύνοντας τη διοργάνωση δραστηριοτήτων, εκδόσεων, προβολή της εικόνας του σχολείου κ.α. από τη διεύθυνση του σχολείου.

Στο σχολείο υπάρχει επιστάτης, ο οποίος εξυπηρετεί από κοινού το Γυμνάσιο και το Λύκειο, η μόνιμη καθαρίστρια που του σχολείου μας συνταξιοδοτήθηκε και έγινε πρόσληψη καθαρίστριας με σύμβαση έργου.  

13. ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Παρότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες για γονείς, οι οποίες απευθύνονταν και στους εκπαιδευτικούς, με θεματολογία που αφορούσε τα προβλήματα συμπεριφοράς των εφήβων και διατροφικές διαταραχές εφήβων.  Επίσης, μέσω του επόπτη του σχολείου του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας κυρίου Δ. Γουδήρα, εξασφαλίστηκαν δύο δωρεάν συμμετοχές στα σεμινάρια του Παν/μίου Μακεδονίας για την Ειδική Αγωγή σε δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

 

14. ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ο αριθμός των εμπρόθεσμων αιτήσεων για κλήρωση μαθητών στη  Α΄ Γυμνασίου υπήρξε ο μεγαλύτερος από της ιδρύσεως του σχολείου, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν ληφθούν υπόψη οι γονείς που απευθύνθηκαν εκπρόθεσμα στο σχολείο.   Ένα σημαντικό πρόβλημα για τους γονείς που λειτουργεί ανασταλτικά για να υποβάλουν αίτηση είναι οι δυσκολίες πρόσβασης στο σχολείο, αφού τα μέσα μαζικής μετακίνησης δεν εξυπηρετούν επαρκώς.                    Η κλήρωση έγινε παρουσία των γονέων, με όλα τα μέτρα που εξασφάλιζαν πλήρη διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες για όλους τους υποψηφίους.  Προηγήθηκε καλωσόρισμα και ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους από τη διευθύντρια, με παράλληλη προβολή (ηλεκτρονικά) δραστηριοτήτων του σχολείου  και κατά γενική ομολογία, με μεγάλη επιτυχία.

Οι αξιόλογες δραστηριότητες του σχολείου μας συνέβαλαν στην βέλτιστη εικόνα του σχολείου, που αποδεικνύεται από τα κολακευτικά σχόλια και ευχαριστίες των γονέων για το επιτελούμενο έργο και από την αύξηση (ρεκόρ) των αιτήσεων για κλήρωση στην Α΄ Γυμνασίου.  Επίσης, ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό της προόδου του σχολείου αφορά το γεγονός ότι στο παρελθόν οι γονείς επέμεναν να φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αρκετά από τα οποία επιθυμούσαν να συνεχίσουν το Γυμνάσιο με τους φίλους από το Δημοτικό.  Πλέον, κατά την ομολογία τους, τα παιδιά είναι εκείνα που επιδιώκουν να είναι υποψήφια για το σχολείο μας, αφού ενημερώνονται από γνωστούς, φίλους, τους δασκάλους τους, αλλά κυρίως από την ιστοσελίδα και το ιστολόγιο μας για τη λειτουργία του σχολείου.

 

15.  ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την παραγγελία και προμήθεια των απαιτούμενων σχολικών βιβλίων, καθώς και προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών /ριών για σεβασμό στο βιβλίο.  Έτσι και φέτος δεν υπήρξαν δυσάρεστα κρούσματα σχισμένων ή καμένων βιβλίων.

 

 

16. ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Προγραμματίστηκε, όπως κάθε χρόνο, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη του διδακτικού έτους στο σχολικό συγκρότημα, απολύμανση όλων των χώρων και μυοκτονία.

Κατά το σχολικό έτος 2009 -10 έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής, όπως κάθε χρόνο, ενώ εφαρμόστηκαν και τα έκτακτα μέτρα που μας κοινοποιήθηκαν από τις εγκυκλίους του ΥΠΕΠΘ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και διανομή υλικού σε όλα τα τμήματα και στους γονείς των μαθητών /ριών μας για πρόληψη και αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), αλλά και προληπτικής ιατρικής και προσωπικής υγιεινής.  Με την καλή συνεργασία των παιδιών, του σχολείου και των γονέων δεν υπήρξε πρόβλημα στο σχολείο μας, αφού αποφεύχθηκε η διασπορά υιών.

 

17.  ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Προβλήματα απορρέουν από την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών. Δεδομένου του ιδιαίτερου χαρακτήρα του σχολείου (άσκηση φοιτητών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, πολιτιστικές και άλλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες, συνεργασία με το μητρικό πανεπιστήμιο κ.α.), η απόκτηση κατάλληλου και πλήρως εξοπλισμένου σχολικού κτιρίου, επανδρωμένου με γραμματειακή υποστήριξη θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση του σχολείου.   

Κατά το τρέχον σχολικό έτος, η διάθεση εκπαιδευτικού για γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο μας, συνέβαλε στη δυνατότητα οργάνωσης και υλοποίησης περισσοτέρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και προβολής του σχολείου μας, γι αυτό προσδοκούμε τη διάθεση εκπαιδευτικός για γραμματειακή υποστήριξη και για το σχολικό έτος 2010-11.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 1. Έγιναν ενέργειες για τη βελτίωση της θέρμανσης των αιθουσών.

 2. Μετατράπηκε αίθουσα ξένων γλωσσών και μουσικής σε χώρο προβολών ταυτόχρονα, ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες του προαιρετικού μαθήματος κινηματογράφου, αλλά και για κάθε άλλη μαθησιακή χρήση, με την αγορά και τοποθέτηση οθόνης και οπτικοακουστικών μέσων προβολής.

 3. Με γραφεία, καθίσματα και φοριαμούς που προμηθευτήκαμε από τον ΟΣΚ αντικαταστάθηκαν οι κατεστραμμένες έδρες στις αίθουσες και εξοπλίστηκε το γραφείο διδασκόντων με καινούρια γραφεία, συρταριέρες με κλειδιά, κατάλληλα καθίσματα, που ευπρέπισαν το χώρο και βελτίωσαν σημαντικά τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών.

 4. Τοποθετήθηκαν στο γραφείο διδασκόντων ηλεκτρονικοί υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο, εκτυπωτής και σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα, ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν όλα τα μέσα βελτίωσης του έργου τους.

 5. Οι φοριαμοί χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις αίθουσες για το κλείδωμα των μαθητικών υπολογιστών και άλλων αντικειμένων των παιδιών για την ασφάλειά τους.  Μάλιστα, για τους μαθητικούς Η/Υ δημιουργήθηκαν θέσεις με τα ονόματα των παιδιών.

 6. Έγιναν εργασίες στις τουαλέτες των μαθητών /ριών, ώστε να είναι όλες λειτουργικές.

 7. Για τη βελτίωση των σχέσεων και της επικοινωνίας των μαθητών μας με συστεγαζόμενα σχολεία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια αμοιβαίου σεβασμού, προγραμματίζουμε για το επόμενο σχολικό έτος συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές του ΕΠΑΛ Νεάπολης με το ποίο συστεγαζόμαστε, στο πλαίσιο κοινού πολιτιστικού προγράμματος.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Α) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η θετική ανταπόκριση στην περυσινή μας πρόταση για απαλλαγή μικρού αριθμού εκπαιδευτικών από τις Πανελλαδικές, ώστε να μην υπολειτουργούν τα Γυμνάσια ή να λειτουργούν μόνο με την παρουσία του διευθυντή  και απαλλαγή των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με  την παραλαβή των αιτήσεων των γονέων για τη συμμετοχή στην κλήρωση για την Α΄ Γυμνασίου, βελτίωσε σημαντικά τη λειτουργία του σχολείου, κατά την περίοδο των πανελλαδικών και βοήθησε στην ομαλή προετοιμασία για την κλήρωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου.

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η διάθεση εκπαιδευτικού για γραμματειακή υποστήριξη το τρέχον έτος στο σχολείο, επέτρεψε στη διεύθυνση του σχολείου να ασχοληθεί περισσότερο με τη διαμόρφωση συνθηκών πρότυπου σχολείου, την παιδαγωγική και διοικητική οργάνωση, την παροχή συμβουλευτικής σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων που ανέδειξαν το έργο του σχολείου, το οποίο συχνά προβλήθηκε με πολύ θετικά σχόλια από τα έντυπα Μ.Μ.Ε.  Προσδοκούμε τη διάθεση εκπαιδευτικού για υποστήριξη γραφείου και για το σχολικό έτος 2010-11, αφού  μπορεί να συμβάλει θετικά σο έργο που παρέχεται από το σχολείο μας.

 

8. ΣΤΟΧΟΙ

Πραγματοποιήθηκε απολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων για το τρέχον σχολικό έτος και έγινε η προεργασία για να συζητηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέματα οργάνωσης, στοχοθεσίας και προγραμματισμού.  Επίσης, επικαιροποίησης του εσωτερικού κανονισμού που θα ρυθμίζει τη συμπεριφορά των μελών της δικής μας σχολικής κοινότητας, προτάσεις βελτίωσης της λειτουργικότητας του σχολείου, προγραμματισμός δραστηριοτήτων που θα αναβαθμίσουν το σχολείο, πρόληψη προβλημάτων για ένα ομαλό και παραγωγικό νέο σχολικό έτος.

Θεσσαλονίκη 30-6-2010

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Δρ Ελένη Μούζουρα

Φιλόλογος - Ψυχολόγος

Διαβάστηκε 1518 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 21:43
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών