This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις (153)

Το Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τους κωδικούς των επιλαχόντων αγοριών και κοριτσιών από τις οποίες θα κληθούν να εγγραφούν μαθητές/τριες εφόσον προκύψουν κενές θέσεις. Επισημαίνεται πως οι καταστάσεις επιλαχόντων μαθητών/τριών ισχύουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2022.

Το Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τους κωδικούς των μαθητών/τριών που κληρώθηκαν και καλούνται να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Παρακαλούνται οι γονείς και/ή οι κηδεμόνες των κληρωθέντων μαθητών/τριών να αποστείλουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία να αποδέχονται τη θέση φοίτησης ή να παραιτούνται του δικαιώματος εγγραφής. Συγκεκριμένα,

To Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την κατάσταση κωδικών υποψηφίων μαθητών/τριών για την Α΄ Τάξη του σχολικού έτους 2020-2021 με τη σειρά που κληρώθηκαν από την Επιτροπή Κλήρωσης της ΔΕΠΠΣ. Αναμένεται νεότερη ανακοίνωση του Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων μαθητών/τριών αργότερα σήμερα.

To Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την τελική κατάσταση κωδικών υποψηφίων μαθητών/τριών για την Α΄ Τάξη του σχολικού έτους 2021-2022 μετά τη διόρθωση σφαλμάτων.

Σας ενημερώνουμε πως, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΠΣ, την Πέμπτη 24/6/2021 στις 16:30 θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2021-2022. Η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=6i2P42TT-lI

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλήρωση μπορείτε να λάβετε παρακολουθώντας το βίντεο που έχει αναρτήσει η γραμματεία της ΔΕΠΠΣ εδώ και παραθέτουμε παρακάτω.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενημερώνει τους γονείς–κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοίτησαν στην Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας το σχολικό έτος 2020-2021, ότι αρχίζει από σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59 η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στην Α΄ Λυκείου. Η διαδικασία θα γίνει με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Ο γονέας–κηδεμόνας, που δήλωσε ότι θα υποβάλει την αίτηση και είναι γραμμένος στο αντίστοιχο πεδίο του πληροφοριακού συστήματος my school, θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εφόσον επιθυμείτε το παιδί σας να συνεχίσει να φοιτά στο Πειραματικό Λύκειο, θα δηλώσετε εγγραφή σε ίδιου τύπου σχολείο. Εάν το παιδί σας επιθυμείτε να εγγραφεί σε ΕΠΑΛ ή σε άλλο Λύκειο μη Πειραματικό θα δηλώσετε ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ αντίστοιχα.

Μπορείτε να αναζητήσετε τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας που ζητείται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου που σας έχει αποσταλεί από το σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο συνημμένο αρχείο. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο.

Η Διευθύντρια

Δρ. Ελένη Μούζουρα
Φιλόλογος-Ψυχολόγος

To Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την κατάσταση κωδικών υποψηφίων μαθητών/τριών για την Α΄ Τάξη του σχολικού έτους 2021-2022. Υπενθυμίζεται στους υποψηφίους και στους γονείς/κηδεμόνες τους πως:

Τη Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00-19:30 το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: "Αποκτώντας το Microsoft Office 365 Education". Το σεμινάριο θα καλύψει εν συντομία τις ακόλουθές θεματικές ενότητες:

  1. Οφέλη χρήσης του Microsoft Office 365 Education
  2. Διαδικασία αναγνώρισης της σχολικής μονάδας ως δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος από τη Microsoft
  3. Παραδείγματα αξιοποίησης του Microsoft Office 365 Education

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην κλήρωση για την επιλογή των μαθητών/τριών που θα εγγραφούν στην Α΄ Τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 καλούνται να υποβάλουν αίτηση από την Παρασκευή 28 Μαΐου έως την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα (1) Πειραματικό Γυμνάσιο. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, θα πρέπει να βεβαιωθούν πως έχουν επιλέξει προσεκτικά την ονομασία του σχολείου μας πριν οριστικοποιήσουν την αίτησή τους. Εφόσον το επιθυμούν μπορούν ταυτόχρονα να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους και ένα (1) Πρότυπο Γυμνάσιο ενώ, σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις του Προτύπου Γυμνασίου και στην κλήρωση επιλογής για το σχολείο μας, ο/η κηδεμόνας υποχρεούται να δηλώσει την τελική επιλογή της σχολικής μονάδας που θα εγγραφεί ο/η μαθητής/ήτρια το αργότερο έως τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών