Αγιασμός για το σχολικό έτος 2021-2022

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2021-2022

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο μας στις 09:00. Η είσοδος στο σχολείο επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς. Οι γονείς–κηδεμόνες συνοδοί των μαθητών/ριών θα παραμείνουν έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας. Όλοι οι μαθητές/τριες θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φορούν υγειονομική μάσκα προστασίας κατά την είσοδό τους στο σχολείο και μέχρι την αποχώρησή τους από αυτό ενώ κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (έφοσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ που έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου θα παραληφθούν από υπεύθυνους καθηγητές από την είσοδο της αυλής και θα οδηγηθούν σε προκαθορισμένο εξωτερικό χώρο του σχολείου μας. Τα τμήματα της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα εισέλθουν στο σχολείο και θα κατευθυνθούν στο χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, όπου προαυλίζονταν το προηγούμενο έτος, με την καθοδήγηση υπεύθυνων καθηγητών.

Επειδή θα γίνει διανομή σχολικών βιβλίων, καλό είναι οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους σχολικές τσάντες. Μετά τον αγιασμό οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο γύρω στις 12:00 και θα τους παραλάβουν οι γονείς οι οποίοι θα βρίσκονται έξω από τον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας μαθημάτων θα αποσταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων μόλις εκδοθεί.

Η στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας αποτελεί το εχέγγυο της επιτυχίας του κοινού μας σκοπού που είναι η εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών παροχής παιδείας και ασφάλειας στους μαθητές/ριες. Το σχολείο έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ, ωστόσο είναι απαραίτητο οι γονείς να φροντίσουν για την προμήθεια των παιδιών με ατομικά μέσα υγιεινής (μάσκες, απολυμαντικά μαντιλάκια κ.τ.λ.).

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτημα έχετε, μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση του σχολείου.