This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 18:40

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο των καινοτομιών που εφαρμόζουμε στο σχολείο μας, εντάσσονται προσπάθειες απλοποίησης γραφειοκρατίας και διευκόλυνση των γονέων, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η ήδη δυναμική ιστοσελίδα του σχολείου αναβαθμίστηκε και μπορεί να παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους γονείς ως εξής:

 

 1. Ηλεκτρονική πρόσβαση στους ελέγχους προόδου των μαθητών μας: Για πρώτη φορά τον Μάρτιο θα δοθεί η δυνατότητα στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας να ενημερωθούν για τη βαθμολογία του Β΄ Τριμήνου των κηδεμονευομένων τους ηλεκτρονικά χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στο σχολείο για αυτό. Βεβαίως, η επίσκεψή σας στο σχολείο και η προσωπική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς δεν αντικαθίσταται, συνεχίζουν να ισχύουν οι ημέρες και ώρες συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, αφού αυτή αποτελεί ουσιαστική και σημαντική αλληλεπίδραση προς όφελος των μαθητών /ριών μας.

 2. Ηλεκτρονική δικαιολόγηση απουσιών: Με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, θα έχετε τη δυνατότητα να δικαιολογείτε εξ αποστάσεως τις απουσίες των κηδεμονευομένων σας. Η υποβολή έντυπης αίτησης εξακολουθεί να απαιτείται λόγω της νομοθεσίας, όμως θα έχετε εξοικονομήσει χρόνο και κόπο αφού θα μπορείτε να τις υποβάλετε συνολικά με μια επίσκεψή σας στο σχολείο.

 3. Ηλεκτρονικό ραντεβού με τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας: Στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούνται στο σχολείο μας (π.χ. εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις, επιμορφωτικές δραστηριότητες κ.α.) ή για λόγους ασθένειας συμβαίνει να απουσιάζουν εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων έτσι, ώστε, αφού γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να επισκεφθούν το σχολείο, να ενημερώνονται εγκαίρως για τυχόν απουσίες ή κωλύματα στην επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς.

Η ηλεκτρονική πρόσβαση στους ελέγχους προόδου των μαθητών καθώς και η ηλεκτρονική δικαιολόγηση απουσιών είναι ήδη έτοιμη προς χρήση και έχει ενημερωθεί με τους βαθμούς προόδου του Α΄ Τριμήνου. Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ραντεβού θα ενσωματωθεί το ταχύτερο δυνατόν και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μαθητών, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.

Όσοι γονείς επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ως άνω υπηρεσίες καλούνται να ακολουθήσουν τις συνημμένες οδηγίες και να επιστρέψουν στο σχολείο τη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση. Όπως πάντα, οι παρατηρήσεις, τα σχόλια και, γενικότερα, η ανατροφοδότηση εκ μέρους σας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη αφού μας βοηθά να βελτιώνουμε και να εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη διεύθυνση: http://gym-peir-uom.thess.sch.gr/
 2. Στο τμήμα της σελίδας που επιγράφεται «Συνδεθείτε» ακολουθήστε το σύνδεσμο με την ονομασία «Δημιουργία Λογαριασμού».
 3. Συμπληρώστε τα ακόλουθα στοιχεία:
  • Όνομα: Πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό σας.
  • Όνομα χρήστη: Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη που επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε με λατινικούς χαρακτήρες. Βεβαιωθείτε πως δεν θα το ξεχάσετε καθώς είναι απαραίτητο για τη σύνδεσή σας με τον ιστότοπο του σχολείου μας.
  • E-mail: Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία σας με το σχολείο. Θα πρέπει να πρόκειται για ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία μπορείτε ήδη να λαμβάνετε μηνύματα αφού εκεί θα σας αποσταλεί μήνυμα επιβεβαίωσης της εγγραφής σας.
  • Επιβεβαίωση email: Πληκτρολογήστε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως προηγουμένως.
  • Κωδικός: Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιείτε για να επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας. Βεβαιωθείτε πως δεν θα τον ξεχάσετε καθώς είναι απαραίτητος για τη σύνδεσή σας με τον ιστότοπο του σχολείου μας.
  • Επιβεβαίωση κωδικού: Πληκτρολογήστε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης όπως προηγουμένως.
  • Γένος: Επιλέξτε το φύλο σας.
  • ReCAPTCHA: Στη βάση της σελίδας πληκτρολογήσετε τη λέξη που βλέπετε στην προβαλλόμενη εικόνα.
  • Τα υπόλοιπα πεδία δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί «Εγγραφή».
 5. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ελέγξτε το και ακολουθήστε τις οδηγίες που περιλαμβάνει.
 6. Συμπληρώστε και αποστείλετε την υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο μας.
 7. Το συντομότερο μετά την παραλαβή της θα λάβετε μήνυμα ενεργοποίησης του λογαριασμού σας και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες αφού εισάγετε το «Όνομα Χρήστη» και τον «Κωδικό» σας το τμήμα της σελίδας μας που επιγράφεται «Συνδεθείτε».
 8. Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή τεχνικό ζήτημα που τυχόν ανακύψει, μπορείτε να επικοινωνήσετε τον υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης κ. Ευθύμιο Μαυρογεωργιάδη στο σχολείο (τηλ. 2310 587282).
 9. Εάν χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη, παρακαλούμε κατά την κλήση σας να βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή σας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας διαθέσιμο.
Διαβάστηκε 1481 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 18:55
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών