This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 13:06

Παιδικές κατασκηνώσεις μέσω ΟΑΕΔ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άρχισαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις μέσω ΟΑΕΔ
Βοήθεια σε δημότες και κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή του παιδιού τους σε κατασκηνώσεις για το 2016 παρέχουν οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει και μπορούν να υποβάλλονται έως την Τετάρτη 4 Μαΐου. Αυτή γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους σε αυτές τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν χρειάζεται να πάνε στον ΟΑΕΔ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού από το 2012 και μετά και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet. Με την εισαγωγή στο σύστημα αυτών των κωδικών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, οι κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου θα υποδέχονται τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους του προγράμματος σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου να βοηθήσουν στην ασφαλή συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων. Έτσι, για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεαπολης-Συκεών:
-Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Ηπείρου 9-11 (δημ. κατάστημα Αγ. Παύλου) – Τηλ.: 2313.300206
-Δ.Ε. Νεάπολης: Ελ. Βενιζέλου 125 (δημ. κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ.)- Τηλ.: 2313.329525
-Δ.Ε. Πεύκων: Ειρήνης 19 (δημ. κατάστημα Πεύκων, ισόγειο) – Τηλ.: 2313.502226
-Δ.Ε. Συκεών: Στρ. Σαράφη 1 (δημαρχείο, ισόγειο) – Τηλ.: 2313.313151
Δικαιούχοι
Το πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2014 μέχρι 26.000 ευρώ, οι οποίοι/ες το 2015 είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση που είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου 2000 έως 14 Ιουνίου 2010 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
Προσοχή στον ΑΜΚΑ
Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως τις 5 Μαΐου 2016 και ώρα 14:00.
Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μεριμνήσει εγκαίρως για την απόδοση ΑΜΚΑ στα παιδιά τους ή για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, όταν υπάρχει μεταβολή αυτών στην οικογενειακή μερίδα, και να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση. Περισσότερες πληροφορίες στο www.oaed.gr

Διαβάστηκε 660 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 13:59
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών