This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 20:20

Κανονισμός λειτουργίας σχολείου Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ «ΘΥΜΑΜΑΙ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΘΥΜΑΜΑΙ ότι

 • προσέρχομαι εγκαίρως στο σχολείο μου (έως 8:10 π.μ.)
 • μόλις χτυπήσει το κουδούνι πηγαίνω στο χώρο προσευχής
 • όταν είμαι απουσιολόγος, φροντίζω το απουσιολόγιο και το βιβλίο ύλης να βρίσκεται στην αίθουσα διδασκαλίας, έχω ευθύνη για τα έντυπα αυτά, τα μεταφέρω στο χώρο όπου γίνεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής ή άλλο μάθημα και τα τοποθετώ στο γραφείο στο σημείο που προβλέπεται για αυτά, όταν σχολάσουμε.
 • βγαίνω στην αυλή στο διάλειμμα όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ή στους κλειστούς διαδρόμους του σχολείου, όταν ο καιρός είναι βροχερός, ώστε να αεριστεί η αίθουσα διδασκαλίας. Στα διαλείμματα παραμένουν στην αίθουσα μόνο οι επιμελητές αν μένουν οι αίθουσες ανοιχτές στα 5λεπτα διαλείμματα (1ο & τελευταίο διάλειμμα)
 • όταν είμαι επιμελητής/ρια, καθαρίζω τον πίνακα και ανοίγω τα παράθυρα για τον αερισμό του χώρου και σβήνω τις λάμπες, ιδιαίτερα όταν σχολάμε. Για οποιαδήποτε πρόβλημα απευθύνομαι στους εφημερεύοντες καθηγητές.
 • συνεργάζομαι με σεβασμό με τους καθηγητές/ριες μου και τους συμμαθητές/ριές μου. Σέβομαι κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό) και έχω δικαίωμα να απολαμβάνω το σεβασμό των υπολοίπων μελών (εκπαιδευτικών, μαθητών, βοηθητικού προσωπικού). ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ
 • όταν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, προσπαθώ να το επιλύω με το διάλογο και, αν δεν επιτευχθεί η ομαλοποίηση, ζητώ τη διαμεσολάβηση των καθηγητών/ριών, της διευθύντριας ή των μαθητών διαμεσολαβητπων. ΠΟΤΕ δεν αυτοδικώ και απορρίπτεται και απαγορεύεται οποιασδήποτε μορφής βία (σωματική, λεκτική ή άλλη). Πάντα υπάρχει κάποια πολιτισμένη λύση.
 • διατηρώ την τάξη μου και τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς. Σέβομαι το σχολικό κτήριο, το προστατεύω από κακόβουλες πράξεις, διατηρώ καθαρό το θρανίο μου, τα καθίσματα, τους τοίχους κ.τ.λ. Άλλωστε αγαπώ το σχολείο μου και θέλω να είναι ωραίο, ασφαλές και υγιεινό.
 • δεν απομακρύνομαι την ώρα του διαλείμματος σε απομονωμένους χώρους του σχολείου για την ασφάλειά μου και, όταν αντιλαμβάνομαι εξωσχολικά άτομα, τα αποφεύγω και ενημερώνω αμέσως τη διευθύντρια και τον πιο κοντινό καθηγητή/ρια μου.
 • για οποιοδήποτε θέμα με απασχολεί απευθύνομαι στον εφημερεύοντα καθηγητή/ρια, στον υπεύθυνο/η της τάξης μου ή σε οποιονδήποτε καθηγητή/ ρια είναι διαθέσιμος τη στιγμή εκείνη. Αν δε λυθεί το πρόβλημα απευθύνομαι στη διευθύντρια. Αν πρόκειται για μεγάλη ανάγκη ή λεπτό, προσωπικό μου θέμα απευθύνομαι άμεσα στη διευθύντρια.
 • προσέρχομαι στο σχολείο με ευπρεπή περιβολή και προσέχω το λεξιλόγιό μου, γιατί έτσι τιμώ τον εαυτό μου και το σχολείο μου.
 • μελετώ καθημερινά τα μαθήματά μου και τις εργασίες που μου ανατίθενται για το σπίτι από τους καθηγητές/ριες μου, αλλά αν για σοβαρούς λόγους δεν μπορέσω, ενημερώνω τον καθηγητή/ρια πριν την είσοδό του.
 • συμπεριφέρομαι κόσμια στον οδηγό του λεωφορείου, σέβομαι το όχημα και το διατηρώ καθαρό, όταν γίνονται μετακινήσεις, γιατί ο σεβασμός είναι σπουδαία αρετή.
 • μόνο για σοβαρή αιτία απουσιάζω από το σχολείο μου και την ίδια μέρα ο γονέας–κηδεμόνας μου ενημερώνει τηλεφωνικά το σχολείο για την απουσία μου (2310587282).
 • μπαίνω στην τάξη μόλις χτυπήσει το κουδούνι αλλά, αν καθυστερήσω για κάποιο σοβαρό λόγο, ζητώ γραπτή άδεια από τη διευθύντρια.
 • δεν κάθομαι ποτέ στο περβάζι του παραθύρου για την ασφάλειά μου.
 • δεν φέρνω ποτέ κινητό τηλέφωνο στο σχολείο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Μπορώ να επικοινωνώ τηλεφωνικώς με τους γονείς μου από το καρτοτηλέφωνο του σχολείου (με τηλεκάρτα) ή από το γραφείο για μεγάλη ανάγκη. Η χρήση κινητού τηλεφώνου ειδικά μέσα στην τάξη έχει συνέπειες και επισύρει κυρώσεις! Φροντίζω για την υγεία μου!!!
 • δεν αποχωρώ ποτέ από το χώρο του σχολείου μου χωρίς άδεια της διεύθυνσης. Όταν μετακινούμαστε από το σχολείο στα γύρω γήπεδα για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, συνοδευόμαστε πάντα από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό, όπως και όταν πρόκειται να επιβιβαστούμε σε λεωφορείο για σχολική μετακίνηση.
 • αν παρ’ ελπίδα τιμωρηθώ με ωριαία απομάκρυνση από την τάξη, προσέρχομαι αμέσως στο γραφείο της διευθύντριας μαζί με τα βιβλία και τετράδια του συγκεκριμένου μαθήματος και, αφού γραφτώ στο ποινολόγιο, μελετώ το συγκεκριμένο μάθημα στο γραφείο των καθηγητών, ως το διάλειμμα. Μετά από τρεις ωριαίες απομακρύνσεις από την αίθουσα, ακολουθεί ιεραρχικά μεγαλύτερη ποινή (ενημέρωση κηδεμόνα έως και ημερήσια αποβολή, ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού). Γι αυτό είναι καλύτερα να το αποφεύγω επειδή δεν με συμφέρει!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ

Διαβάστηκε 594 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 20:43
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών