This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 21:42

Οδηγίες εγγραφής στην Α΄ Γυμνασίου για το σχ. έτος 2020-2021 Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας συγχαίρει τους/τις υποψήφιους/ες που κληρώθηκαν να εγγραφούν στην Α΄ Τάξη του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-2021 και ανακοινώνει τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή των μαθητών/τριών απρόσκοπτα. Επισημαίνεται πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν θα επιτρέψει στο σχολείο μας να προετοιμαστεί για το νέο σχολικό έτος αποτελεσματικότερα.

Ειδικότερα, οι γονείς/κηδεμόνες που ΔΕΝ επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΠΓΠΜ παρακαλούνται να κατεβάσουν το συνημμένο αρχείο oxi.pdf ή oxi.doc, να το εκτυπώσουν, να το συμπληρώσουν και να προσέλθουν στο σχολείο μας τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ή την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 με την αστυνομική τους ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησής τους, όπου θα το υπογράψουν και θα το καταθέσουν στο πρωτόκολλο του σχολείου. Εάν δεν διαθέτετε εκτυπωτή, θα υπάρχουν διαθέσιμα έντυπα στο σχολείο για να ακολουθήσετε τη διαδικασία εκεί. Η ταχύτερη κατά το δυνατόν ανταπόκρισή σας θα διευκολύνει την προετοιμασία του σχολείου και των επιλαχόντων μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΠΓΠΜ παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κατεβάστε τα συνημμένα έντυπα nai.pdf ή nai.doc και atomikodeltio.pdf.
 2. Εκτυπώστε την υπεύθυνη δήλωση, συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία και υπογράψτε.
 3. Εφόσον διαθέτετε scanner, σκανάρετε την υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση και στείλτε το παραχθέν αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας που μπορείτε να βρείτε εδώ.
 4. Εφόσον δεν διαθέτετε scanner, φωτογραφίστε την υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση, βεβαιωθείτε πως τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει φαίνονται ευκρινώς και στείλτε τη φωτογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας που μπορείτε να βρείτε εδώ.
 5. Εάν δεν γνωρίζετε το γυμνάσιο εγγραφής του παιδιού σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το δημοτικό σχολείο φοίτησής του για να ενημερωθείτε.
 6. Εάν το παιδί σας δεν είναι Έλληνας/ίδα πολίτης, αντί για το δήμο εγγραφής συμπληρώστε τη χώρα πολιτογράφησης.
 7. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του e-mail επικοινωνίας καθώς θα είναι η διεύθυνση επικοινωνίας του σχολείου μαζί σας για τα επόμενα τρία χρόνια. Καλό είναι να αποστείλετε την υπεύθυνη δήλωση από το e-mail που θα δηλώσετε για να διασταυρώσουμε την ορθότητά του.
 8. Προς το παρόν, δεν χρειάζεται να προσέλθετε στο σχολείο για να προσκομίσετε την υπεύθυνη δήλωση. Αρκεί η αποστολή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα πρέπει, όμως, να την κρατήσετε για να την προσκομίσετε μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα την 1 Σεπτεμβρίου.
 9. Κατά τα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει να εκτυπώσετε το συνημμένο Ατομικό Δελτίο Υγείας και να επισκεφθείτε παιδίατρο ή γενικό ιατρό για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
 10. Από την 1 Σεπτεμβρίου έως την 3 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να επισκεφθείτε το γυμνάσιο εγγραφής του παιδιού σας, να ζητήσετε υπηρεσιακό σημείωμα μετεγγραφής και να το προσκομίσετε στο σχολείο μας μαζί με την υπεύθυνη δήλωση και το Ατομικό Δελτίο Υγείας.
 11. Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτημα έχετε μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο μας τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι γονείς/κηδεμόνες επιλαχόντων μαθητών και επιλαχουσών μαθητριών θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ως άνω οδηγίες αποδοχής ή μη αποδοχής της θέσης εφόσον κληθούν να εγγραφούν στο σχολείο μας. Εάν κάποιοι/ες από τους κληρωθέντες/είσες μαθητές/ήτριες δηλώσουν πως δεν επιθυμούν να εγγραφούν στο σχολείο μας, θα κληθούν οι επιλαχόντες/ούσες του ίδιου φύλου κατά απόλυτη σειρά προτεραιότητας όπως έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα μας. Επιλαχόντες/ούσες δεν θα κληθούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών (1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου).

Ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους, τις υποψήφιες και τις οικογένειές τους καλή πρόοδο στις σπουδές τους και ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Διαβάστηκε 352 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 23:52
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών