This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 14:46

Microsoft Office 365 για τους μαθητές του ΠΓΠΜ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Επιζητώντας πάντοτε τις αρτιότερες διδακτικές πρακτικές για τους μαθητές μας, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών και αναγνωρίστηκε από τη Microsoft ως εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ως αποτέλεσμα, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη σουίτα διαδικτυακών εφαρμογών Microsoft Office 365 (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams κλπ).

Οι εφαρμογές αυτές θα προσφέρουν τη δυνατότητα στο σχολείο μας να λειτουργεί παράλληλα και ως διαδικτυακή κοινότητα μάθησης, οδηγώντας σταδιακά στην κατάργηση της χρήσης έντυπων μέσων για ανταλλαγή εργασιών και φύλλων εργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και επιτρέποντάς μας να μεταπίπτουμε άμεσα σε δραστηριότητες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε μια σειρά από πλεονεκτήματα:

  1. Οι μαθητές μπορούν να συνδέονται από οποιοδήποτε σημείο διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω οποιασδήποτε συσκευής (υπολογιστής, tablet, κινητό).
  2. Προσφέρονται δυνατότητες εξ αποστάσεως συνεργασίας, διδασκαλίας και άμεσης επικοινωνίας με όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.
  3. Τα δεδομένα των μαθητών μας καλύπτονται από το αξιόπιστο και ασφαλές δίκτυο της Microsoft.
  4. Οι μαθητές μας εξοικειώνονται με ένα περιβάλλον εργασίας που είναι διαδεδομένο στο χώρο εργασίας μεγάλων επιχειρήσεων διεθνώς και προετοιμάζονται για την ένταξή τους σε αυτό.

Έτσι, με τη έναρξη του νέου σχολικού έτους θα χορηγηθεί σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας σχολική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., η οποία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για όλες τις ενδοσχολικές επικοινωνίες ενώ θα λειτουργεί  και ως όνομα χρήστη που μαζί με αντίστοιχο κωδικό θα επιτρέπει τη σύνδεση των μαθητών με το Office 365. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα συνοδεύει τους μαθητές μας καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στο σχολείο μας και θα καταργείται με την αποφοίτηση ή μεταγραφή τους από αυτό.

Το Microsoft Office 365 θα αξιοποιείται παράλληλα με τον νέο ιστότοπο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://eclass.peiramak.gr/ ενώ η σύνδεση των μαθητών θα γίνεται με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης.

Καθώς η χρήση των εργαλείων αυτών απαιτεί τον διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας και των γονέων/κηδεμόνων με το δίκτυο της Microsoft (και ίσως τρίτων συνεργαζόμενων εταιρειών, αναλόγως με τις εφαρμογές που τελικά θα αξιοποιηθούν), παρακαλούμε να υπογράψετε τη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση και να την προσκομίσετε ή να την αποστείλετε ηλεκτρονικά μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους (Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου). Μπορείτε να διαβάσετε, επίσης, τη "Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της Microsoft" εδώ:  https://privacy.microsoft.com/el-gr/privacystatement

Καθώς το Office 365 είναι ήδη δοκιμαστικά διαθέσιμο προς χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, παρακαλούνται όσοι μαθητές θα ήθελαν να βοηθήσουν τη δοκιμαστική λειτουργία και να εξοικειωθούν ταυτόχρονα με το νέο περιβάλλον εργασίας να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από έναν από τους γονείς/κηδεμόνες τους και να επικοινωνήσουν με τον κ. Μαυρογεωργιάδη για να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα στοιχεία σύνδεσης.

Εύχομαι σε όλους καλό υπόλοιπο διακοπών με υγεία και ασφάλεια.

Η Διευθύντρια
Δρ. Ελένη Μούζουρα

Διαβάστηκε 569 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 14:57

Πολυμέσα

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών