This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 11:45

Διακρίσεις στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, η γιορτή της ρομποτικής, των ίσων ευκαιριών, του εθελοντισμού, της άμιλλας, της φιλίας, της χαράς, της δημιουργικότητας, της εναλλακτικής ρομποτικής, της ρομποτικής με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και το Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και ομάδες μαθητών από τον Όμιλο Ρομποτικής του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο όμιλος ρομποτικής του σχολείου μας το σχολικό έτος 2017 -18 λόγω αλλαγής υπεύθυνων εκπαιδευτικών που υλοποιούν τον όμιλο και τις σημαντικές επιδόσεις των ομάδων των μαθητών από σχολεία από πολλά μέρη τη Ελλάδας, τα παιδιά μας κατάφεραν να διακριθούν και στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν οι ομάδες PGPM1, PGPM2, TALOS2 και TALOS1, οι οποίες και διακρίθηκαν.

Συγκεκριμένα, η μεικτή ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ και του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης TALOS1, που την αποτελούσαν οι μαθητές Αυγερινός Γεώργιος, Μεϊχανετζόγλου Νικηφόρος, Φιλιππίδης Φοίβος και Σπανόπουλος Γρηγόριος, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Γεώργιο Μιχαηλίδη απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων.

Η μεικτή ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ και του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης TALOS2, που την αποτελούσαν οι μαθητές Γιαννελάκης Γέωργιος, Κότελης Δρόσος, Οικονόμου Ευρυπίδης και Παπαϊωάννου Γεώργιος με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Γεώργιο Μιχαηλίδη απέσπασε έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Επίσης, η ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου PGPM1 που την αποτελούσαν οι μαθητές  Κατσόμαλλος Ελευθέριος, Νικολάου Χάρης, Αϊβατίδης Σταύρος και Κακαβέλος Θεόδωρος με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Κωνσταντίνο Μάππα απέσπασε έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Ακόμα, η ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου PGPM2 που την αποτελούσαν οι μαθητές Τιάγκος Φίλιππος, Θεοδωράκης Σωτήριος, Ξηραδάκης Κωνσταντίνος και Φιλιππίδης Ιάσονας με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Κωνσταντίνο Μάππα απέσπασε έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, καθώς και σε όλα τα παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Παναγιώτης Ανανιάδης και ο Δήμαρχος Δήμου Νεάπολης – Συκεών κύριος Σίμος Δανιηλίδης. Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών θεμάτων, κύριος Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, κύριος Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννα Αλεξιάδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη και Ειρήνη Παπαδάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι, Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς.

Η Διευθύντρια του σχολείου καλωσόρισε όλες τις ομάδες των παιδιών και εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, τους συνεργάτες της, εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ και τον εκπαιδευτικό της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, κύριο Κώστα Ηλιάδη για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλες τις φάσεις του Φεστιβάλ. Τόνισε την μεγάλη προσφορά των εθελοντών μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων και κυρίως μεγάλου αριθμού  φοιτητών απόφοιτων του σχολείου και όχι μόνο και τους ευχαρίστησε για την βοήθεια που προσέφεραν στη διοργάνωση.

Η παράδοση συνάντησε την τεχνολογία, πριν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους, καθώς ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου του ΠΑΜΑΚ, Κώστας Ξηραδάκης, παρουσίασε την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης, πάει ρομποτική» σε σενάριο της κυρίας Ελένης Μούζουρα και υπεύθυνη την κυρία Όλγα Μητσέλη, με τον Καραγκιόζη και όλο το θίασό του να παίρνουν μέρος στο 4ο  ΜΦΡ!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τόσο στο εκθεσιακό και στο διαγωνιστικό μέρος, καθώς πρόσφεραν χαρά και ελπίδα σε όλους με τις έξυπνες και πρωτότυπες ρομποτικές τους κατασκευές, αλλά και με τις επιδόσεις τους στον προγραμματισμό στο διαγωνιστικό μέρος. 

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών, που παρέχουν ευκαιρίες στα παιδιά τους για συμμετοχή στην εναλλακτική ρομποτική, τη ρομποτική των ίσων ευκαιριών, της άμιλλας, της φιλίας και της χαράς.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς της οργανωτικής επιτροπής, τα μέλη της επιστημονικής και της κριτικής επιτροπής, καθώς και τους εθελοντές, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής.

Με την ανανέωση του ραντεβού μας για το 5ο Μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόβαλαν αυτή μας την προσπάθεια, προάγοντας έτσι τη διάχυση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής στη διεύθυνση (http://mfr.sch.gr/) ή να μεταφορτώσετε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Δρ. Ελένη Μούζουρα
Διευθύντρια Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστηκε 1600 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 12:20
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών