This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 09:16

Διακρίσεις στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και το Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και ομάδες μαθητών από τον Όμιλο Ρομποτικής του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα παιδιά μας κατάφεραν να διακριθούν.

Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν οι ομάδες Πιτσαδόροι και Cleverbots, οι οποίες και διακρίθηκαν.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ Πιτσαδόροι, που την αποτελούσαν οι μαθητές Βιλντιρής Ανέστης, Ζιανδάρης Στέργιος, Θεοδωρίδης Άγγελος και Τσιολπίδης Ευστάθιος, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Κωνσταντίνο Μάππα απέσπασε έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων και το Βραβείο Έξυπνης Λύσης σε όλες τις κατηγορίες.

Επίσης, η ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ Cleverbots που την αποτελούσαν οι μαθητές Απατσίδης Σωκράτης, Αρχοντίδου Αικατερίνη, Σεβαστίδου Ελένη και Σεβαστίδου Ελπίδα με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Κωνσταντίνο Μάππα απέσπασε έπαινο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Στο εκθεσιακό μέρος συμμετείχαν επίσης οι δύο ομάδες του σχολείου μας παρουσιάζοντας το Βιονικό Χέρι και το Κουδούνι της Εξώπορτας για Άτομα με Προβλήματα Ακοής ή σε Αναπηρικό Αμαξίδιο.

Την ομάδα που παρουσίασε το Βιονικό Χέρι αποτελούσαν οι μαθητές Μπαϊράμης Χρήστος, Ουζούνης Σωκράτης, Πάτκος Παύλος, Τερψιάδης Ιωάννης, Τσάνης Αθανάσιος και Χατζηαντωνίου Νικόλαος με την τεχνική υποστήριξη των μαθητών Σπανόπουλου Γρηγόρη και Φιλιππίδη Φοίβου-Παναγιώτη και με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Κωνσταντίνο Μάππα. Η ομάδα απέσπασε το Βραβείο Αυτοσχεδιασμού.

Την ομάδα που παρουσίασε το Κουδούνι της Εξώπορτας για Άτομα με Προβλήματα Ακοής ή σε Αναπηρικό Αμαξίδιο αποτελούσαν οι μαθητές Γεωργιάδης Ανέστης, Κεχιόπουλος Αλέξανδρος, Κοντονικόλας Δημήτριος και Πετρίδης Γεώργιος με την τεχνική υποστήριξη του Μπεχλιβάνη Θεόδωρου
και με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κύριο Κωνσταντίνο Μάππα. Η ομάδα απέσπασε το Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, καθώς και σε όλα τα παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Παναγιώτης Ανανιάδης και ο Δήμαρχος Δήμου Νεάπολης – Συκεών κύριος Σίμος Δανιηλίδης. Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών θεμάτων, κύριος Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κύριος Νίκος Σαουλίδης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννα Αλεξιάδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη και Ειρήνη Παπαδάκη, Τάνια Κιουμουρτζίδου, το μέλος της σχολικής επιτροπής Συριόπουλος Πέτρος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και γονείς.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριο Παναγιώτη, καθώς και τον Δήμαρχο Δήμου Νεάπολης – Συκεών κύριο Σίμο Δανιηλίδη για την αμέριστη στήριξή τους στο Φεστιβάλ. Επίσης, ευχαρίστησε το μεγάλο χορηγό, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο και το Διοικητικό συμβουλίου του, καθώς και το κοινό.

Η παράδοση συνάντησε την τεχνολογία, πριν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους, καθώς ο καραγκιοζοπαίχτης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου του ΠΑΜΑΚ, Κώστας Ξηραδάκης, παρουσίασε την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης, Χάκερ», αλλά και με την εξαιρετική παρουσία του παιδικού τμήματος του ποντιακού συλλόγου Καλλιθέας που άνοιξαν τις εργασίες που φεστιβάλ με ποντιακούς χορούς!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τόσο στο εκθεσιακό και στο διαγωνιστικό μέρος, καθώς πρόσφεραν χαρά και ελπίδα σε όλους με τις έξυπνες και πρωτότυπες ρομποτικές τους κατασκευές, αλλά και με τις επιδόσεις τους στον προγραμματισμό στο διαγωνιστικό μέρος.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών, που παρέχουν ευκαιρίες στα παιδιά τους για συμμετοχή στην εναλλακτική ρομποτική, τη ρομποτική των ίσων ευκαιριών, της άμιλλας, της φιλίας και της χαράς.

Θερμά συγχαρητήρια στον καραγκιοζοπάιχτη μας και στα παιδιά του ποντιακού συλλόγου Καλλιθέας για τον υπέροχο παλμό που έδωσαν στο φεστιβάλ και το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ένας και ενιαίος!

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς της οργανωτικής επιτροπής, τα μέλη της επιστημονικής και της κριτικής επιτροπής, καθώς και τους εθελοντές, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής.

Με την ανανέωση του ραντεβού μας για το 6ο Μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόβαλαν αυτή μας την προσπάθεια, προάγοντας έτσι τη διάχυση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής στη διεύθυνση (https://mfr.sch.gr/) ή να μεταφορτώσετε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Δρ. Ελένη Μούζουρα
Διευθύντρια Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστηκε 1030 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 11:02
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών