This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 15:50

Διακρίσεις στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής με την έγκριση και αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
(αρ. πρωτ. 196733/11-12-2019) και την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (τ. Μακεδονίας-Θράκης) (αρ. πρωτ. 757/12-12-2019). Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται για έκτη χρονιά από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη  Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χαρίτωνα Πολάτογλου, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Βασίλειο Δαγδιλέλη και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Όπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και ομάδες μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα παιδιά μας κατάφεραν να διακριθούν.

Στο μέρος επιδείξεων συμμετείχε η ομάδα ROBO-Διασώστες, που την αποτελούσαν οι μαθητές Ανδρέας Ομήρου, Γεώργιος Πετρίδης, Ελένη Σεβαστίδου, Ελπίδα Σεβαστίδου και Ιωάννης Τερψιάδης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Ελένη Μούζουρα, και απέσπασαν το Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας.

Στο εκθεσιακό μέρος συμμετείχε επίσης ομάδα του σχολείου μας παρουσιάζοντας το έξυπνο μπαστούνι για αυτόνομη μετακίνηση και ασφάλεια μη βλεπόντων παιδιών. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Αικατερίνη Αρχοντίδου, Χρήστος Βαφειάδης, Μαρία Γιακουμόγλου, Δημήτριος Παπαϊωάννου και Βασιλική Τζήκα με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Ελένη Μούζουρα. Όπως, όλες οι ομάδες, έλαβαν Έπαινο Συμμετοχής.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, καθώς και σε όλα τα παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κυρία Αναστασία Γκίκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπσης, ο Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ κ. Θανάσης Κοντονικολάου, εκ μέρους του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό. Παραβρέθηκαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, γονείς και πλήθος κόσμου.

Η παράδοση συνάντησε την τεχνολογία, πριν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους, καθώς ο καραγκιοζοπαίχτης-απόφοιτος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κώστας Ξηραδάκης παρουσίασε την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης πάει ρομποτική...» Επίσης, τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς παρουσίασαν το χορευτικό δρώμενο σε ρυθμό "ΟΜΑΛ" με στίχους από το μεταφρασμένο στην ποντιακή διάλεκτο "Χρυσόμαλλο Δέρας" με τίτλο "Χρυσόμαλλο ποστ".

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τόσο στο εκθεσιακό όσο και στο μέρος επιδείξεων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών, τον καραγκιοζοπάιχτη μας και τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τα μέλη της επιστημονικής και της κριτικής επιτροπής, καθώς και τους εθελοντές, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής.

Με την ανανέωση του ραντεβού μας για το 7ο Μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόβαλαν αυτή μας την προσπάθεια, προάγοντας έτσι τη διάχυση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής στη διεύθυνση (https://mfr.sch.gr/) ή να μεταφορτώσετε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Δρ. Ελένη Μούζουρα
Διευθύντρια Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστηκε 235 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 16:27

Πολυμέσα

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών