This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Erasmus+

Erasmus+ (21)

Το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 με τίτλο "Bildungssysteme in Europa, vom Kindergarten bis zum Berufsleben" (Τα εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη, από το νηπιαγωγείο έως την επαγγελματική ζωή των νέων).

Οι εταίροι μας είναι σχολεία από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία την Κροατία και την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις, η πρώτη στο Gladenbach της Γερμανίας τον Νοέμβριο του 2019 και η δεύτερη στο Varazdin της Κροατίας τον Φεβρουάριο του 2020. Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://www.canva.com/design/DAEUo0TTMxg/VUUyWZLVI9WpYCMGHc_kjg/view

Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, η αποστολή (3 καθηγητές και 5 μαθητές) συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να αναχωρήσει μέσω Μονάχου για το Ζάγκρεμπ. Από εκεί μεταβήκαμε με λεωφορείο στο Vidovec, όπου μας υποδέχτηκε αντιπροσωπεία καθηγητών του σχολείου, καθώς και οι οικογένειες που θα φιλοξενούσαν τους μαθητές. Αφού κάθε οικογένεια παρέλαβε τον φιλοξενούμενό της, αναχωρήσαμε, οι μαθητές για το σπίτι τους και οι συνοδοί καθηγητές για το ξενοδοχείο.

Την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, οι μαθητές την πέρασαν με την οικογένεια που τους φιλοξένησε, ενώ οι καθηγητές μεταβήκαμε οδικώς το Ζάγκρεμπ. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Σχολικό Μουσείο της Κροατίας (Hrvatski skolski muzej) και τον καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ, την παλιά πόλη και το φρούριο και να περιηγηθούμε το κέντρο της πόλης.

ERASMUS + : «Εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη»
1η Συνάντηση στο Gladenbach της Γερμανίας

Από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εξαήμερη επίσκεψη στo Gladenbach της Γερμανίας στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα ERASMUS+ KA2. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν 4 μαθήτριες της  Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας, τις οποίες συνόδεψαν ο κ. Μάγκος Αθανάσιος, μαθηματικός, και η κ. Γακοπούλου Κ., φιλόλογος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα "Bildungssysteme in Europa" («Εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη») και στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Γερμανία (συντονιστής), την Αυστρία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με πολιτιστικά στοιχεία των συμμετεχουσών χωρών, ώστε να διευρυνθούν  οι ορίζοντες των εμπλεκομένων και να αντιμετωπίσουν την Ευρώπη ως κοινό σπίτι πέρα από τα εθνικά τους σύνορα.

Με στόχο την προώθηση του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού για το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 “Our School, My Future – ESL Project” που συντονίζει το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει ως κύριο θεματικό άξονα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής στις Ευρωπαϊκές χώρες, η Συντονίστρια του προγράμματος κ. Μαρία Μαχαιρίδου συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στη στρογγυλή τράπεζα «Καινοτόμες δράσεις Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση» που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο Σ.Ε.Φ.Α.Α. (πρώην Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Κομοτηνής, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Παρουσίασε το ασύγχρονο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς των πέντε χωρών-εταίρων στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Promotion of healthy lifestyles and development of the students’ social skills through physical education and environmental activities”, το οποίο διήρκησε οκτώ εβδομάδες (Απρίλιο-Μάιο 2016) και υλοποιήθηκε με επιτυχία από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.). Στο πλαίσιό του, επιμορφώθηκαν 63 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, από έξι εισηγητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους και μέλη της Ε.Α.Φ.Α.

Από τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 έως και το Σάββατο 16 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πέμπτη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “Our School, My Future – ESL Project” που συντονίζει το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με μια υπέροχη τελετή υποδοχής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Δήμο Νεάπολης Συκεών, της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, οι μαθητές/τριες του Πειραματικού Γυμνασίου του ΠΑΜΑΚ παρουσίασαν ποικίλες πολιτιστικές δράσεις στα ελληνικά και αγγλικά, όπως θεατρική παράσταση, χορευτικά, πολυμεσικές δημιουργίες και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας, υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς από τις τέσσερις χώρες που επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Η τελετή υποδοχής περιείχε στοιχεία από τον πολιτισμό και των πέντε χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και προβολή των ολυμπιακών ιδεωδών, με στόχο την οικοδόμηση του πολιτισμού της ειρήνης και την επίσημη έναρξη των εργασιών της συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

ΜΑΘΗΤΕΣ /ΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ /ΡΙΕΣ

Τελετή υποδοχής των εταίρων του Προγράμματος Erasmus+ Our School, My Future – ESL project»

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “Our School, My Future – ESL Project”, το οποίο συντονίζει το σχολείο μας και υλοποιούμε σε συνεργασία με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 10 π.μ. θα υποδεχτούμε στο κλειστό θέατρο Νεάπολης, μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα διάχυσης του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού του Εκπαιδευτικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Our School, My Future – ESL project».

Την Ημερίδα, η οποία παρουσιάστηκε στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά,  χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Νεάπολης – Συκέων ο κύριος Μιχάλης Βουλγαρίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Παιδείας του Δήμου Νεαπόλεως Συκέων, ο οποίος καλωσορίζοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το αδελφοποιημένο σχολείο της Ιταλίας που συμμετείχαν στην ημερίδα, αναφέρθηκε σε καινοτόμες δράσεις του Δήμου για την παιδεία, όπως η παροχή δωρεάν θεατρικής παιδείας στους μαθητές /ριες των σχολείων του Δήμου Νεάπολης – Συκέων.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας σας προσκαλεί στην Ημερίδα Διάχυσης του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 «Our School, My Future – ESL project» που έχει ως κεντρική θεματική την πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου από τους μαθητές/ήτριες. Η ημερίδα διοργανώνεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 και ώρα 10:30-15:15 στο αμφιθέατρο του σχολείου (1ος όροφος σχολικού συγκροτήματος).

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Our school, My future – ESL project”, το οποίο συντονίζει το σχολείο μας και έχει θέμα τη σχολική διαρροή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τέταρτη διακρατική συνάντηση των σχολικών εταίρων στο Zychlin της Πολωνίας, από τις 8 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2016. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο σχολείο “Zespół Szkół w Żychlinie”, με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Iwona Kciuk.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Our school, My future – ESL project”, το οποίο συντονίζει το σχολείο μας και έχει θέμα τη σχολική διαρροή, πραγματοποιήθηκε η τρίτη διακρατική συνάντηση των σχολικών εταίρων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο σχολείο “MIHAI BRAVU” Technical College, με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Gabriela Bojanol. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τη Δ/ντρια κ. Μούζουρα Ελένη, την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Κουκουρίκου Στυλιανή και τους μαθητές της Β΄ τάξης Φοίβο-Παναγιώτη Φιλιππίδη, Χρήστο Τσεντεκίδη, Γεώργιο Πανούση και Δημήτριο-Παναγιώτη Τσελεπή. Εκτός από την ελληνική και τη ρουμανική ομάδα, στη συνάντηση συμμετείχαν και σχολικές ομάδες των υπολοίπων χωρών που συνεργάζονται στο πρόγραμμα (Ισπανία, Πολωνία, Τουρκία).

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών