This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 17:34

Δελτίο τύπου για την 5η διεθνική συνάντηση στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΑΘΗΤΕΣ /ΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ /ΡΙΕΣ

Τελετή υποδοχής των εταίρων του Προγράμματος Erasmus+ Our School, My Future – ESL project»

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “Our School, My Future – ESL Project”, το οποίο συντονίζει το σχολείο μας και υλοποιούμε σε συνεργασία με τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 10 π.μ. θα υποδεχτούμε στο κλειστό θέατρο Νεάπολης, μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

 

Την εβδομάδα από την Δευτέρα 9 Μαΐου έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου θα υποδεχτούμε τους εταίρους, μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία για την ολοκλήρωση των εργασιών του προγράμματος, την αξιολόγησή του και τη σύνταξη εκθέσεων με τις προτάσεις μας που θα αποσταλούν στα Υπουργεία Παιδείας των εμπλεκομένων χωρών και στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο την διάχυση και αξιοποίηση από την ηγεσία των χωρών σε θέματα παιδείας, των καλών πρακτικών και καινοτόμων δράσεων που αναπτύχθηκαν και αναδείχτηκαν μέσα από το πρόγραμμα με στόχο την αξιοποίησή τους για την πρόληψη και τη διαχείριση της σχολικής διαρροής στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές /ριες από την Ισπανία και την Τουρκία θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών/ριών του σχολείου μας, με στόχο την πολιτισμική αλληλεπίδραση, τη φιλία, την ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας ακόμη και μέσα στην κρίση και την καλλιέργεια του πολιτισμού της ειρήνης.

Οι φιλοξενούμενοί μας θα ξεναγηθούν στους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της Μακεδονίας, όπως στο μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, στο Δίον, στο κάστρο του Πλαταμώνα και φυσικά στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πόλης μας. Επιπλέον, καθώς η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και η υιοθέτηση ενός υγιεινού μοντέλου ζωής αποτελούν σημαντικά κομμάτια του προγράμματος Erasmus+ που συντονίζει το σχολείο μας, θα επισκεφθούν και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών και θα παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική δράση. Πέρα από το βασικό μας στόχο, δηλαδή της δημιουργίας υλικού αξιοποιήσιμου για την πρόληψη και διαχείριση της σχολικής διαρροής στην Ευρώπη που ήδη αξιολογήθηκε θετικά από το ΙΚΥ, αποτελεί και η καλλιέργεια του πολιτισμού της ειρήνης μέσα από την πολιτισμική αλληλεπίδραση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και την προβολή της απαράμιλλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, καθώς και της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

10:00΄-10:05΄ Καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια του σχολείου  Δρ. Ελένη Μούζουρα.
10:05΄-10:20΄ Χαιρετισμοί (εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικών αρχών). Πολιτιστικές δράσεις υποδοχής.
10:20΄-11:20΄ Θεατρική παράσταση «Μαγεμένες», γραμμένο από μαθήτριες του σχολείου μας.
11:20΄-11:25΄ Διάλειμμα.
11:25΄-11:35΄ Δραματοποίηση τραγουδιού διασκευασμένο σε αγγλικά και γαλλικά (δια σχολική συνεργασία Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ και Πειραματικού σχολείου ΑΠΘ).
11:35΄-11:45΄ News Report.
11:45΄-11:55΄ Ποντιακοί χοροί από το Ποντιακό σωματείο Καλλιθέας.
11:55΄-12:10΄ Παρουσίαση της Ελλάδας σε ηλεκτρονική μορφή.
12:10΄-12:15΄ Παρουσίαση της Ολυμπιακής Ιδέας από μαθήτριες του σχολείου.
12:15΄-12:30΄ Ευρωπαϊκοί χοροί.
12:30΄-12: 40΄ Μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του σχολείου μας.
13:00΄ Ελαφρύ γεύμα-μπουφές στο σχολείο μας για τους φιλοξενούμενους.

Με τιμή

Η Διευθύντρια

Δρ Ελένη  Μούζουρα
Φιλόλογος - Ψυχολόγος

Διαβάστηκε 2078 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 17:43
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών