This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Νέα

Νέα (98)

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών μας που πληρούν τα κριτήρια επιχορήγησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» να ενημερωθούν το ταχύτερο δυνατόν από τη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

https://www.minedu.gov.gr/news/48274-05-04-21-ypourgeio-paideias-kai-thriskevmaton-anoikse-i-platforma-gia-tous-dikaioyxous-tis-psifiakis-merimnas

Παρακαλούμε, σημειώστε πως μπορείτε να βρείτε τον αριθμό σχολικού μητρώου που ζητείται στη φόρμα υποβολής αίτησης ανατρέχοντας στον έλεγχο επίδοσης μαθητή/μαθήτριας που λάβατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Φεβρουάριο.

Με βαθύτατη θλίψη ακούσαμε την είδηση της τόσο πρόωρης απώλειας ενός παιδιού που είναι και δικό μας παιδί, της Ελένης μας. Θυμόμαστε το όμορφο πρόσωπο, τα γαλανά μάτια και τα ξανθά μαλλιά, ένα γλυκό κορίτσι που πρωτογνωρίσαμε στο σχολείο μας στην Α΄ Γυμνασίου τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ήρθε παιδάκι και μέχρι να αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο ήταν ήδη ένα όμορφο κορίτσι, πάντα γλυκό, ευγενικό, χαμηλών τόνων και αγαπητό σε όλους μας. Σε όλους τους δασκάλους της. Κανένας μας δεν είχε ποτέ κάτι κακό να πει για την Ελένη. Αντίθετα, όλοι γνωρίζαμε το ήθος και την ευγένεια αυτού του παιδιού.

Όταν αποφοίτησε από το σχολείο μας, ήμασταν περήφανοι για την μαθήτριά μας, που προόδευε σε όλο το διάστημα της φοίτησής της στο σχολείο και έφτασε να αποφοιτήσει γεμάτη γνώσεις, δεξιότητες και τα καλύτερα εχέγγυα για την αποτελεσματική φοίτησή της στο Λύκειο.

Μακάρι να είχαμε κάποιο τρόπο να την κρατήσουμε κοντά μας! Μακάρι να είχαμε κάποιο τρόπο να απαλύνουμε τον πόνο της οικογένειάς της!

Ωστόσο, μπορούμε να την κρατήσουμε στην καρδιά μας και στο μυαλό μας και εκεί βρίσκεται. Ένα ξανθό αγγελούδι, που ως άνθρωποι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι έφυγε από κοντά μας.

Θα την θυμόμαστε με μεγάλη αγάπη και θα ξέρουμε ότι βρίσκεται στον παράδεισο μαζί με τους αγγέλους, ένας ακόμα άγγελος.

Αιώνια η μνήμη της!

Θεσσαλονίκη 30.03.2021

Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Διευθύντρια
Δρ.  Ελένη Μούζουρα

Το σχολικό έτος 2020-2021 ξεκίνησε στο Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑΜΑΚ η πειραματική εφαρμογή μιας καινοτόμας δράσης, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Παρά τις ιδιαιτερότητες του τελευταίου χρονικού διαστήματος, λόγω των γνωστών και περιοριστικών συνθηκών διδασκαλίας κατά το τρέχον διάστημα της πανδημίας COVID-19, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος θεματικός κύκλος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που διδάσκονται πιλοτικά σε όλες τις τάξεις του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η διδασκαλία του μαθήματος έγινε από την κ. Μαρία Μαχαιρίδου, ενώ στην ανάπτυξη επιμέρους ενοτήτων, στο πλαίσιο της διαθεματικής διδασκαλίας, συνεργάσθηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας κοινοποιεί σε συνημμένο αρχείο το Δελτίο Τύπου του ΨΝΘ για τη λειτουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας και Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας κοινοποιεί συνημμένα ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς ενημέρωση των μαθητών και των γονέων-κηδεμόνων του σχολείου μας και κάθε ενδιαφερομένου.

Στις 16 Οκτωβρίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν μία εικονική περιήγηση στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας, από την ερευνήτρια κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου σε ζωντανή σύνδεση με τη Γενεύη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες, τα πειράματα και τις εφαρμογές τους που γίνονται στο CERN αλλά και να υποβάλουν διάφορα ερωτήματα για θέματα πυρηνικής Φυσικής.

Την εβδομάδα από 10 έως 16 Οκτωβρίου 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (10 – 25 Οκτωβρίου 2020). Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά και λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η δράση στοχεύει στον ψηφιακό γραμματισμό και την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και ενισχύει τις ικανότητες για επίλυση προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτής προβλέπεται η διοργάνωση δραστηριοτήτων κώδικα και στις σχολικές αίθουσες.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες πως, σύμφωνα με το άρθρο 8 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/8-9-2020 (ΦΕΚ 3780Β’/8-9-2020):

Καταγραφή και προσμέτρηση απουσιών

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδόνιας κοινοποιεί συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σχετικά με τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα συνημμένα αρχεία.

Η Επιστημονική Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) προκηρύσσει την πλήρωση 358 κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα δικαιολογητικά τους από την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 15:00 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/metroo-tou-institoutou-ekpaideutikes-politikes-iep.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών