This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 20:52

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ γυμνασίου στο CERN Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στο ερευνητικό ινστιτούτο CERN στη Γενεύη από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου του 2015. Στην επίσκεψή συμμετείχαν 46 μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Γεωργολιός, Μαριλένα Ζαρφτζιάν, Θωμάς Ζήκος και Μαρία Μαχαιρίδου. Η αποστολή έφτασε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στο Μιλάνο και από εκεί συνέχισε οδικά μέχρι τη Γενεύη διασχίζοντας τον ορεινό όγκο των Άλπεων. Στη διαδρομή έγινε μία στάση στο υπέροχο χωριό της Γαλλίας Chamonix, το οποίο είναι κέντρο άθλησης και χιονοδρομικό κέντρο.

 

Η επίσκεψη στο CERN πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου και ξεκίνησε με εισήγηση της κ. Αβραμίδου, ερευνήτριας στο CERN, για την έρευνα, το επιστημονικό έργο που επιτελείται εκεί. Επιπλέον έγινε ενημέρωση για τις εφαρμογές της έρευνας που επιτελούνται στο ινστιτούτο. Ακολούθησε επίσκεψη σε διάφορους χώρους σε ομάδες των 12 ατόμων, όπου έγινε παρουσίαση των πειραμάτων που εκτελούνται με προσομοιώματα. Ιδιαίτερη εντύπωση και θαυμασμό προξένησε η ξενάγηση στο χώρο συνεργασίας του CERN με τη NASA, όπου έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν την αίθουσα ελέγχου, αλλά και να δουν σε ζωντανή σύνδεση με το Διεθνή Διαστημικό σταθμό τον Ρώσο κοσμοναύτη. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλεξη από την κ. Χατζηαγγελή, ανώτερο στέλεχος του CERN, για τις δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης στο CERN, είτε ως μόνιμου στελέχους, είτε ως φοιτητή. Τέλος η περιήγηση στο CERN ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο πείραμα ALICE, μετά από ευγενική πρόσκληση της καθηγήτριας κ. Χατζηφωτιάδου, η οποία ξενάγησε την αποστολή στο χώρο που εκτελείται το πείραμα. Οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά τους ερευνητές εν ώρα εργασίας, να υποβάλλουν ερωτήσεις και να επισκεφθούν και την έκθεση των δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου πειράματος. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλη την αποστολή.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων έγινε επίσκεψη στο Ορθόδοξο κέντρο του Σαμπεζί, όπου έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του κέντρου, αλλά και της μητρόπολης της Ελβετίας. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, η οποία αποτελεί ένα μοναδικό ορθόδοξο ναό σύγχρονης αρχιτεκτονικής και αγιογράφησης και την έκθεση δραστηριοτήτων της εκκλησίας. Στη συνέχεια η αποστολή έγινε δεκτή από τον επίσκοπο Ελβετίας κ. Ιερεμία.

Την επόμενη μέρα έγινε ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, όπου έγινε ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο Μοντρέ και στο ολυμπιακό χωριό στη Λωζάνη.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου η αποστολή επέστρεψε στο Μιλάνο και επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου παρακολούθησε δρώμενα στο πλαίσιο των υπαίθριων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Η αποστολή επέστρεψε την Κυριακή το μεσημέρι αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστηκε 1644 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 21:10
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών