This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 07:33

Εκπαιδευτική ανταλλαγή με σχολείο της Ιταλίας Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τρίτη 24 Απριλίου επισκέφθηκε το σχολείο μας αντιπροσωπεία από το αδελφοποιημένο Ιταλικό σχολείο Convitto Nazionale “G. B. Vico” από το Chieti της Ιταλίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο σχολείων σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θεματική: “My myths, my history, my friends”. Την αποστολή αποτελούσαν 22 μαθητές/ριες που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών/ριών του σχολείου μας σε ανταπόδοση της δικής τους φιλοξενίας, συνοδευόμενοι από 2 εκπαιδευτικούς.

Στις κοινές δράσεις του σχολείου μας επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο στο Δίον, όπου περιηγηθήκαμε στα εκθέματα του μουσείου. Επίσης, επισκεφθήκαμε το Λιτόχωρο, από όπου θαύμασαν την κατοικία των δώδεκα Θεών της Ελληνικής μυθολογίας, τον Όλυμπο.

Κατά την παραμονή της ιταλικής αποστολής στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από εκπαιδευτικούς και μαθητές/ριες του σχολείου μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το ναό του Αγίου Δημητρίου, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου, το ανακτορικό συγκρότημα της πλατείας Ναυαρίνου, το Λευκό Πύργο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των πολυμεσικών εργασιών των παιδαγωγικών ομάδων των δύο σχολείων σχετικά με τους μύθους, οι φιλοξενούμενοι μαθητές/ριες  και εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια κ. Ελένη Μούζουρα και τους εκπαιδευτικούς κύριο  Νικόλαο Γεωργολιό και Θωμά Ζήκο έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Νεάπολης–Συκεών κύριο Μιχάλη Βουλγαρίδη, ο οποίος καλωσόρισε την ιταλική αποστολή, συνομίλησε με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους ξενάγησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δόθηκε η ευκαιρία στους Ιταλούς μαθητές/ριες να καθίσουν στα έδρανα και να ενημερωθούν σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης–Συκέων.

Η μαθητές/ριες από την Ιταλία, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση του Σαίξπηρ «Όνειρο θερινής νυκτός» στα αγγλικά, που ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κατά την επίσκεψη των μαθητών και εκπαιδευτικών του Convitto Nazionale “G. B. Vico”, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, που αποτελεί το βασικό στόχο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών που υλοποιεί το σχολείο μας με άλλα σχολεία από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην καλλιέργεια της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης και της βιωματικής επαφής ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με διαφορετικές πολιτισμικές συνιστώσες, γλώσσα, θρησκεία, ήθη, έθιμα, πρακτικές οι οποίες συμβάλλουν στην αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού και οικοδομούν το προφίλ του Ευρωπαίου πολίτη. Δεξιότητες όπως η αξιοποίηση των ξένων γλωσσών, αλλά και η επαφή και γνωριμία ανάμεσα στη μητρική γλώσσα των παιδαγωγικών ομάδων των ευρωπαϊκών σχολείων, αποτελούν επίσης, μερικά από τα οφέλη των δράσεων που διοργανώνει το σχολείο μας.

Διαβάστηκε 1177 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 07:42
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών