This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 21:25

Εκδηλώσεις λήξης σχολικού έτους 2017-2018 Κύριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου μας, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασε σειρά εκδηλώσεων, ολοκληρώνοντας προγράμματα και δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις που οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Στο πλαίσιο της γιορτής παιδείας του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και της εξωστρέφειας του σχολείου μας συμμετείχαμε σε πλήθος δράσεων όπως φαίνονται παρακάτω:

  1. Συμμετοχή στην έκθεση εικαστικών έργων και έργων τεχνολογίας, με έργα μαθητών/ριών μας.

  2. Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 οι μαθητές της ομάδας γερμανικής γλώσσας και του προγράμματος PASCH, «Σχολεία: Μαζί  χτίζουμε  το μέλλον», παρουσίασαν στο πλαίσιο του 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών ένα διαφημιστικό σποτ με θέμα την «Ασφάλεια στη χρήση του διαδικτύου». Το σποτ αυτό δημιουργήθηκε στη γερμανική γλώσσα σε συνεργασία με τους μαθητές από το αδελφοποιημένο σχολείο PASCH της Σερβίας κατά τη δεύτερη συνάντησή μας στο Pančevo με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την καθηγήτρια Γερμανικών κ. Μαρία Χατζηγιώση και σε συνεργασία με την καθηγήτρια Γερμανικών του Goethe-Institut Thessaloniki και συνεργάτη μας από το πρόγραμμα PASCH, κ. Βασούλα Μακρή. Η ξένη γλώσσα έγινε για άλλη μια φορά γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μαθητών από άλλες χώρες και μέσο συνεργασίας για την εκπόνηση ενός τόσο σημαντικού θέματος όπως είναι η ασφάλεια στη χρήση του διαδικτύου.

  3. Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, η καθηγήτρια μουσικής Ζωή Τσιλίκη προετοίμασε και διεύθυνε τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσιάζοντας μια εκθαμβωτική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Διαδραστική μουσική παράσταση: Διασκεδάζοντας με τους συνθέτες». Κατά τις δύο ώρες που διήρκησε η παράσταση, οι αφηγήτριες μετέφεραν το ακροατήριο που κατέκλυσε το κλειστό θέατρο Νεάπολης σε μια διαχρονική και διεθνική γνωριμία με κλασικές μουσικές συνθέσεις και τους δημιουργούς τους. Οι παριστάμενοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είδαν να ζωντανεύουν μπροστά τους ολόκληρες μουσικές εποχές με τα κοστούμια τους, τα ακούσματά τους και τις χορευτικές τους τεχνοτροπίες. Η διασύνδεση όλων των δρώμενων με σύγχρονες αναφορές και η ολόπλευρη συμμετοχή τόσο των μαθητών που συμμετείχαν στη χορωδία όσο και των μαθητών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές δραστηριότητες της χορωδίας του σχολείου μας.

  4. Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ο μαθητής της Β΄ Τάξης κ. Κωνσταντίνος Ξηραδάκης παρουσίασε παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Οι τρεις ερωτήσεις και το ψέμα στον πασά», με υπέυθυνες για την παράσταση τη  διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Ελένη Μούζουρα και την εκπαιδευτικό κυρία Όλγα Μητσέλη.  Ανασύροντας αναμνήσεις από το παρελθόν για τους μεγαλύτερους και προσφέροντας άφθονο γέλιο στους νεότερους, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να παρουσιάσει τον κλασικό και αξιαγάπητο Καραγκιόζη με σύγχρονες αναφορές σε γεγονότα της καθημερινότητάς μας. Το πρωτότυπο σενάριο και οι πολύχρωμες φιγούρες που προετοίμασε ο Κωνσταντίνος δεν μπορούσαν παρά να καταλήξουν σε ένα θερμότατο χειροκρότημα που κατέδειξε την αποδοχή που έχει ο Καραγκιόζης ακόμη και στις μέρες μας. Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσιάσεις ποιημάτων είδους λίμερικ που διοργάνωσε η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Ευρυδίκη Παπαγιάννη με την ομάδα γαλλικής γλώσσας του σχολείου μας. Γεμάτη αυθορμητισμό και αυτενέργεια η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους ίδιους τους μαθητές που έγραψαν και μελοποίησαν γαλλικά λίμερικ, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως οι μαθητές μπορούν να προσεγγίσουν την ξένη γλώσσα δημιουργικά τόσα στα πλαίσια της τυπικής όσο και της άτυπης εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε ο κύριος Κώστας Ηλιάδης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας.

  5. Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, η εξωτερική συνεργάτιδα θεατρολόγος κ. Δάφνη Σκαρλάτου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Όλγα Μητσέλη (Καλλιτεχνικών), κ. Μαρία Μαχαιρίδου (Φυσικής Αγωγής) και κ. Ευθύμιος Μαυρογεωργιάδης (Αγγλικής Γλώσσας) παρουσίασαν τη Θεατρική Ομάδα Αγγλικής Γλώσσας και το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Θερινής Νυκτός» στο κλειστό θέατρο Νεάπολης. Η ωριαία παράσταση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους μέσα από απλή, σύγχρονη αγγλική γλώσσα έναν από τους μεγαλύτερους Άγγλους δραματουργούς και ένα από τα σπουδαιότερα έργα του ενώ ταυτόχρονα επέτυχαν να εκφραστούν θεατρικά σε μια ξένη γλώσσα, να μεταφέρουν στο κοινό συναισθήματα και εμπειρίες που αποκόμισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να καταδείξουν την ενότητα του ευρωπαϊκού πολιτισμού μέσα από ένα αγγλικό έργο που η υπόθεσή του λαμβάνει χώρα στα περίχωρα των Αθηνών. Μας τίμησε με την παρουσία της η τ. Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής κυρία Αγγελική Δεληγιάννη.

  6. Τέλος, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οι φιλόλογοι τους σχολείου μας κ. Κοσμάς Τουλούμης και κ. Ευανθία Ζαρκογιάννη στο πλαίσιο του ομίλου «Παίζουμε κινηματογράφο: Λόγος και έκφραση μέσα από τις κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου» παρουσίασαν μια θεατρική δράση βασισμένη στον Ελληνικό κινηματογράφο και εστιασμένη στη γλώσσα. Μαθητές /ριες από όλες τις τάξεις του σχολείου μας που συμμετείχαν στον Όμιλο καινοτομίας που υλοποίησαν ο κ. Κοσμάς Τουλούμης και η κ. Ευανθία Ζαρκογιάννη, υποδύθηκαν ρόλους που σχολιάζουν θέματα όπως τις σχέσεις των δύο φίλων, στερεότυπα και άλλα, τα οποία παρουσιάστηκαν επενδυμένα με χιούμορ και ενθουσίασαν το κοινό. Σε όλες τις δράσεις μας παραβρέθηκαν γονείς, κηδεμόνες, παππούδες μαθητών /ριών και άλλοι, που απόλαυσαν το αποτέλεσμα της δουλειάς εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η Διευθύντρια
Ελένη Μούζουρα

Διαβάστηκε 1102 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 18:23
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών