This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 17:19

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κύπρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την 1η Απριλίου 2021, στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού την 1η Απριλίου 1955 και την ένωση με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Νεάπολης Συκεών με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας ηλεκτρονικά, μέσω zoom και facebook, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεγάλος αριθμός από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το αφιέρωμα, το οποίο παρουσίασε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Ιωάννα Αλεξιάδου, ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου του Δήμου Νεάπολης Συκεών  κυρίου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος μίλησε με θέρμη για τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού για την ελευθερία, ακολούθησε ο χαιρετισμός και ομιλία του προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κυρίου Σπύρου Μιλτιάδη για τον αγώνα 1955-59 και χαιρετισμός του προέδρου της ομοσπονδίας Κυπριακών οργανώσεων Ελλάδας.

Ακολούθως, το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσίασε αφιέρωμα στον ήρωα – μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη καθώς οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Νεάπολης μαζί με την διευθύντριά τους μιλούν για τον μαθητή – ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη:

Ένα αφιέρωμα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τους μαθητές /ριες του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Νεάπολης: Μαρίνο Διαμαντόπουλο, Ευάγγελο Μιμίδη, Ηλιάνα Παπαδοπούλου και Φρειδερίκη Χατζηαντωνίου. Συμμετέχει με ακορντεόν η μουσικός, κυρία Νεκταρία Λιάσκου. Το αφιέρωμα επιμελήθηκε η Διευθύντρια του του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κυρία Ελένη Μούζουρα.

Για τη σύντομη ζωή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη που τον οδήγησε στην αθανασία, μας διάβασε ο μαθητής του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Νεάπολης Ευάγγελος Μιμίδης.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης,  Θα πάρω μιαν ανηφοριά…. , απαγγελία από τον μαθητής του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Νεάπολης Μαρίνος Διαμαντόπουλος.

Θα πάρω μιαν ανηφοριά…. , τραγοήδησε η μαθήτρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Νεάπολης Φρειδερίκη Χατζηαντωνίου, με συνοδεία ακορντεόν από την μουσικό,  κυρία Νεκταρία Λιάσκου.

Το ποίημα του Φώτη Βαρέλη Ευαγόρας Παλληκαρίδης, απάγγειλε η μαθήτρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Νεάπολης Ηλιάνα Παπαδοπούλου.

Όλοι και όλες μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Ολόκληρη η εκδήλωση διατίθεται για βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/dhmosneapolhsykewn/videos/337269004660643

Ευχαριστούμε όσες και όσους παρακολούθησαν το αφιέρωμα που παρά τις αντιξοότητες προετοιμάσαμε με χαρά. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, καθώς καις τους γονείς τους που υποστήριξαν αυτή την συμμετοχή των παιδιών τους. Δράσεις πολιτισμού και παιδείας έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία μέσα στις αντίξοες συνθήκες, σαν αυτές που δημιούργησε η πανδημία, καθώς το μήνυμά μας είναι η προσήλωση στις αξίες, τη δημιουργικότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό, με αισιοδοξία και πίστη στην ζωή. Η απάντηση στο σκοτάδι είναι το φως!

Η Διευθύντρια

Δρ. Ελένη Μούζουρα
Φιλόλογος- Ψυχολόγος

Διαβάστηκε 61 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 17:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βαβυλωνία Το Glossomobil 2.0 στο μάθημα των γερμανικών »
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών