This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τη λειτουργία Ομίλων Δημιουργικότητας και Καινοτοτομίας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και καλεί τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου καθώς και των κοντινών σχολικών μονάδων να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται πως κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι δύο (2) ομίλους. Η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης επιτρέπει την επιλογή μέχρι τριών (3) ομίλων από τους οποίους οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μέχρι δύο (2) κατά σειρά προτεραιότητας εφόσον είναι δυνατόν.

Παρακαλούμε, σημειώστε πως ο τρόπος λειτουργίας και η εγγραφή μαθητών από άλλες σχολικές μονάδες θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό ενδιαφερόμενων μαθητών και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλετε αίτηση κάντε κλικ εδώ.

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 11:05

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2021-2022

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο μας στις 09:00. Η είσοδος στο σχολείο επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς. Οι γονείς–κηδεμόνες συνοδοί των μαθητών/ριών θα παραμείνουν έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας. Όλοι οι μαθητές/τριες θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να φορούν υγειονομική μάσκα προστασίας κατά την είσοδό τους στο σχολείο και μέχρι την αποχώρησή τους από αυτό ενώ κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (έφοσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ που έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου θα παραληφθούν από υπεύθυνους καθηγητές από την είσοδο της αυλής και θα οδηγηθούν σε προκαθορισμένο εξωτερικό χώρο του σχολείου μας. Τα τμήματα της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα εισέλθουν στο σχολείο και θα κατευθυνθούν στο χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, όπου προαυλίζονταν το προηγούμενο έτος, με την καθοδήγηση υπεύθυνων καθηγητών.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 21:52

Erasmus+ KA1: Διδασκαλία Χωρίς Εξαιρέσεις

Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου του 2019 ομάδα τεσσάρων εκπαιδευτικών του σχολείου μας παρακολούθησε στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «Διδασκαλία Χωρίς Εξαιρέσεις» το επιμορφωτικό σεμινάριο: “Storytelling for Culture and Language Development” που υλοποιήθηκε στη Μάλτα από τον φορέα FutureFocus.

Οι εκπαιδευτικοί Ζήκος Θωμάς, Γακοπούλου Κωνσταντίνα, Κελεπούρη Μαρία και Κουκουρίκου Στυλιανή συμμετείχαν σε επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις με συναδέλφους από χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία) και αντάλλαξαν μαζί τους ιδέες και καλές πρακτικές. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου είχαν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σχολείο Newark στη Sliema και να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Μάλτας.

Η ομάδα περιηγήθηκε διάφορα αξιοθέατα του νησιού στην πρωτεύουσα Βαλέτα, στην παλιά πόλη της Μεντίνα και στο νησί Gozo (Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Τέχνης, Μουσείο ‘Όπλων και Πανοπλιών, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου). Αξιοποιώντας τις αρχές του Storytelling και χρησιμοποιώντας βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, η επαφή με έναν άλλο ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ιστορία του, τις παραδόσεις και τις συνήθειές του ενίσχυσε τους δεσμούς των επιμορφούμενων και δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μελλοντική συνεργασία του σχολείου μας με τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα.

Το ΕΠ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τον αξιολογικό πίνακα μοριοδότησης εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ03 που υπέβαλαν αίτηση για απόσπαση στο ΠΓΠΜ για να καλύψουν λειτουργικά κενά. Υπενθυμίζεται πως ενστάσεις επί του πίνακα μοριοδότησης μπορούν να υποβληθούν αύριο, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αρχικής αίτησης.

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 09:55

Erasmus+ KA1: Διδασκαλία Χωρίς Εξαιρέσεις

Τον Οκτώβριο του 2019 ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας παρακολούθησε στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο Διδασκαλία Χωρίς Εξαιρέσεις το επιμορφωτικό σεμινάριο “Storytelling for Culture and Language Development” που υλοποιήθηκε στη Μάλτα από τον φορέα Future Focus.

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης η ομάδα των τεσσάρων εκπαιδευτικών σχεδίασε και υλοποίησε ενδεικτικά διδακτικά παραδείγματα ως τρόπους αξιοποίησης της πρακτικής του Storytelling στη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων των Θρησκευτικών, των Αρχαίων Ελληνικών, της Λογοτεχνίας και της Πληροφορικής. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν και εφαρμόστηκαν τα εξής διδακτικά σενάρια, τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο στην εκπαιδευτική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (e-class):

Το Πειραματικό Γυμνάσιο του ΠΑΜΑΚ συμμετέχει από το 2013 στο Πρόγραμμα „PASCH-Schulen-Partner der Zukunft“ «Σχολεία: Μαζί χτίζουμε το μέλλον» που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Goethe - Institut Thessaloniki. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε φέτος μία εικονική ανταλλαγή μαθητών/-τριών μεταξύ του δικού μας σχολείου και ενός σχολείου PASCH από το Frontignan της Γαλλίας, το Collège Les Deux Pins.

Συγκεκριμένα ανταλλάξαμε υφασμάτινες τσάντες, τις οποίες διακόσμησαν οι μαθητές/-τριες με ζωγραφιές από την πόλη τους και έγραψαν ένα πρώτο σημείωμα γνωριμίας με τους μαθητές/-τριες συνεργάτες. Έτσι άρχισε μία αλληλογραφία μεταξύ τους με στόχο να αναπτυχθεί στο μέλλον ακόμα παραπάνω.

Το Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τους κωδικούς των επιλαχόντων αγοριών και κοριτσιών από τις οποίες θα κληθούν να εγγραφούν μαθητές/τριες εφόσον προκύψουν κενές θέσεις. Επισημαίνεται πως οι καταστάσεις επιλαχόντων μαθητών/τριών ισχύουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2022.

Το Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τους κωδικούς των μαθητών/τριών που κληρώθηκαν και καλούνται να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Παρακαλούνται οι γονείς και/ή οι κηδεμόνες των κληρωθέντων μαθητών/τριών να αποστείλουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία να αποδέχονται τη θέση φοίτησης ή να παραιτούνται του δικαιώματος εγγραφής. Συγκεκριμένα,

To Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την κατάσταση κωδικών υποψηφίων μαθητών/τριών για την Α΄ Τάξη του σχολικού έτους 2020-2021 με τη σειρά που κληρώθηκαν από την Επιτροπή Κλήρωσης της ΔΕΠΠΣ. Αναμένεται νεότερη ανακοίνωση του Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων μαθητών/τριών αργότερα σήμερα.

To Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την τελική κατάσταση κωδικών υποψηφίων μαθητών/τριών για την Α΄ Τάξη του σχολικού έτους 2021-2022 μετά τη διόρθωση σφαλμάτων.

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών