Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στους Ομίλους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2023-2024

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τη λειτουργία Ομίλων Δημιουργικότητας και Καινοτοτομίας κατά το σχολικό έτος 2023-2024 και καλεί τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου καθώς και των κοντινών σχολικών μονάδων να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται πως κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι δύο (2) ομίλους. Η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης επιτρέπει την επιλογή μέχρι τριών (3) ομίλων από τους οποίους οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μέχρι δύο (2) κατά σειρά προτεραιότητας εφόσον είναι δυνατόν.

Παρακαλούμε, σημειώστε πως ο τρόπος λειτουργίας και η εγγραφή μαθητών από άλλες σχολικές μονάδες θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό ενδιαφερόμενων μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλετε αίτηση κάντε κλικ εδώ.

Ακούστε μας στο Ραδιόφωνο!

Στον Όμιλο Ραδιοφώνου του σχολείου μας δημιουργούνται εκπομπές από τους μαθητές/τριες οι οποίες μεταδίδονται από το Μαθητικό Ραδιόφωνο European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/). Μέχρι στιγμής ακούστηκε η Ζωντανή Εκπομπή στις 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στις 10 Δεκεμβρίου 2022 δια ζώσης στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η ηχογραφημένη εκπομπή αφιέρωμα στο Φεστιβάλ στις 26-3-2023 (8μμ). Ακολουθούν μια σειρά  έκτακτων μονόωρων εκπομπών όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Επίσης, προγραμματίζονται να γίνουν και δύο ζωντανές εκπομπές στις 17 Μαΐου και 22 Μαΐου 13:30-14:30 εκτός απροόπτου βέβαια.

Διπλή επιμόρφωση του Ομίλου Ραδιοφώνου από την ΕΣΗΕΜ-Θ

Ο Όμιλος ραδιοφώνου του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) διοργάνωσε ειδική διπλή επιμόρφωση των μελών του στο ραδιόφωνο ως μέσο μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Έτσι, στις 7 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επιμορφώθηκαν διαδικτυακά από τον κ. Κοντογουλίδη Βασίλειο, πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού FM 100 για τα θεωρητικά και πρακτικά θέματα του ραδιοφώνου.

Διαδικτυακό σεμινάριο Ομίλου Ραδιοφώνου

Στο πλαίσιο του Ομίλου Ραδιοφώνου του σχολείου μας, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 υλοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο με τον κ. Σωτήρη Κυρόπουλο, δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη στην ΕΡΤ3. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα. Τα μέλη του Ομίλου έθεσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με τη δημοσιογραφία, το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ο κ. Κυρόπουλος απάντησε με πολύ κέφι, με χαλαρό αλλά επαγγελματικό τρόπο στα μέλη του Ομίλου που εντυπωσίασαν με τις εύστοχες ερωτήσεις τους όπως τόνισε και ο ίδιος. Καλύφθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως για το είδος των εκπομπών, τη θεματολογία, τους διαφορετικούς ρόλους των δημοσιογράφων και ρεπόρτερ, σχετικά με τους παρουσιαστές, τον τρόπο εκφώνησης και παρουσίασης, τον εξοπλισμό κι άλλα. Τέλος, έγινε συζήτηση για τις προκλήσεις αλλά και τις συγκινήσεις που προσφέρει το δημοσιογραφικό επάγγελμα, για τις σπουδές στη δημοσιογραφία και τις προοπτικές εργασίας. Κατά κοινή ομολογία ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση που εμπλούτισε την εμπειρία των μαθητών στα θέμα του ραδιοφώνου και της δημοσιογραφίας και την απόλαυσαν και τα μέλη του ομίλου αλλά και ο ίδιος. Τον όμιλο συντονίζει ο καθηγητής Πληροφορικής Γιαγκούλης Νικόλαος και υλοποιείται κάθε Τετάρτη.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στην αίθουσα πολλαπλών του σχολικού συγκροτήματος, στο πλαίσιο της διάχυσης και παρουσίασης δράσεων, σχολικών προγραμμάτων και ομίλων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας το 2021-22, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 2ου Διαγωνισμού φωτογραφίας του Ομίλου Φωτογραφίας και Κινηματογράφου, με θέμα «Dream the Green» ως εξής:

Την 1η θέση κατέκτησε ο μαθητής της Α΄ τάξης του σχολείου μας Πέτρος Ιωαννίδης, τη 2η θέση η μαθήτρια Χρυσή Τζίκα (Πειραματικό Λύκειο  Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και την 3η θέση η μαθήτρια της Β΄ τάξης του σχολείου μας Μαρία-Ελένη Λιάπη.