This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 08:34

Συμμετοχή του ΠΓΠΜ στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Πέμπτη 22.04.2021, δύο μαθητικές ομάδες του σχολείου μας συμμετείχαν στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλων του NOHΣΙΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Τη φετινή σχολική χρονιά, για δεύτερη φορά, και λόγω συνθηκών που οφείλονται στην πανδημία COVID-19, η συγκεκριμένη διοργάνωση έλαβε χώρα στις 20-23/4/2021 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex ενώ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου μέσω ζωντανής μετάδοσης από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.math-syn-pli.gr/.

Οι εργασίες μας ήταν mobile εφαρμογές που προορίζονται για smartphones και tablets και υλοποιήθηκαν με το εργαλείο App Inventor στον Όμιλο Προγραμματισμού για Φορητές Συσκευές του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Στυλιανή Κουκουρίκου:

  1. “Mobile Iridescent”: Μία εφαρμογή αναγνώρισης χρωμάτων για άτομα με προβλήματα όρασης: Με το συγκεκριμένο λογισμικό ο χρήστης μπορεί να φωτογραφίζει με τη φορητή του συσκευή ένα αντικείμενο, στη συνέχεια να αγγίζει διάφορα σημεία πάνω στη φωτογραφία και να ακούει το χρώμα τους. Δεδομένου ότι το χρώμα συνδέεται με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά ορισμένων αντικειμένων (π.χ. την αξία ενός χαρτονομίσματος, την καταλληλόλητα ενός φαγητού για κατανάλωση κτλ.), η αναγνώριση χρωμάτων παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε άτομα με προβλήματα όρασης και μία ουσιαστική βοήθεια στην καθημερινότητά τους. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Τάξης Βαφειάδης Χρήστος, Κουμανιώτης Νικόλαος, Τσαρχοπούλου Αναστασία, Φωτιάδης Αναστάσιος.

  2. “Παίζουμε με τον Κορωνοϊό;”: Μία συλλογή παιχνιδιών για φορητές συσκευές με θέμα τον Κορωνοϊό: Πρόκειται για μία εφαρμογή που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να παίζουν αλλά παράλληλα και να μαθαίνουν. Ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 παιχνίδια - ένα κουίζ ερωτήσεων για τον κορωνοϊό, μία ακροστιχίδα εννοιών που δίνονται σε μορφή εικόνας και ένα παιχνίδι, στο οποίο ο παίκτης καλείται να «σώσει» κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία ενός παγκόσμιου χάρτη. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου: Γηρεάδου Αναστασία, Δεκαρίστου Σταματία, Δημητριάδου Ιωάννα, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Σαμουηλίδης Ισαάκ Πολυχρόνης.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν για την εξαιρετική τους παρουσία και στην καθηγήτριά τους κ. Στυλιανή Κουκουρίκου!

Διαβάστηκε 437 φορές
Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών