This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ενημέρωση για δημοσιεύσεις 

Ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ για να λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση όποτε αναρτούμε κάποια νέα δημοσίευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Facebook 

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 15:00

Η σκιά του στέμματος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

GAMINGSPIEL
„SCHATTEN DER KRONE“
«Η σκιά του στέμματος»

Στο πλαίσιο του προγράμματος PASCH και του προγράμματος “GAMING” δόθηκαν τον Απρίλιο του 2021 τέσσερις υποτροφίες στις μαθήτριες Κυριακή Μαλασίδη, Μαρίνα Γιακουμόγλου, Μαρίνα Κατέβα και Μαρία Μιμίδου της Γ ‘ Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους σε μία ομάδα δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού Android παιγνιδιού εμπνευσμένο με θέματα μέσα από την ιστορία και την κουλτούρα της Γερμανίας στην εποχή του Μεσαίωνα.

Οι 4 μαθήτριες συνεργάστηκαν για έξι μήνες, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2021 με 40 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από το πρόγραμμα PASCH (Σχολεία συνεργάτες, μαζί χτίζουμε το μέλλον“) από τη Ρουμανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τουρκία, το Μοντενέγκρο και τη Μολδαβία και μία ομάδα Προγραμματιστών και καθηγητών Γερμανικών του Goethe-Institut Bukarest. Οι εργασίες γίνονταν ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε ομάδες στην πλατφόρμα Zoom.

To Anroid παιχνίδι με τίτλο ‘’Schatten der Krone” “Η σκιά του στέμματος” είναι πλέον έτοιμο. Το παιχνίδι προσφέρει έναν πολύχρωμο κόσμο σε εννιά επίπεδα και μπορεί να υποστηρίξει τέσσερις παίκτες ανά σεζόν. Διατίθενται έξι διαφορετικοί χαρακτήρες. Η γλώσσα του παιχνιδιού είναι η γερμανική, επίπεδο Α1 έως Β1.

Το παιχνίδι παρουσιάστηκε σε online συνάντηση στις 25.10.2021 που οργανώθηκε από το Goethe-Institut Bukarest στο πλαίσιο εβδομάδας αφιερωμένης στο «Gaming».

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο πλέον για Anroid και για PC. Οι μαθήτριες περιγράφουν την εμπειρία τους στο παρακάτω βίντεο.

Θερμά συγχαρητήρια κορίτσια!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Μαρία Χατζηγιώση

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας, Κυριακή Μαλασίδη, Μαρίνα Γιακουμόγλου, Μαρίνα Κατέβα και Μαρία Μιμίδου και στην υπεύθυνη καθηγήτρια Γερμανικών κυρία Μαρία Χατζηγιώση για την εξαιρετική δουλειά και την παραγωγή καινοτόμων εφαρμογών, υψηλού επιπέδου, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών! Τέτοιες δράσεις προάγουν τόσο την μαθησιακή διαδικασία σε υψηλής ποιότητας μάθηση, αλλά και αξιοποιούν τα σύγχρονα δεδομένα σε ποικίλους τομείς διαθεματικά. Επίσης, αποτελούν παράδειγμα συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς διαφόρων χωρών (τη Ρουμανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τουρκία, το Μοντενέγκρο και τη Μολδαβία), γεγονός που επιτείνει ακόμα περισσότερο την αξία του επιτεύγματος.

Θερμά συγχαρητήρια!

Η Διευθύντρια
Δρ Ελένη Μούζουρα

GAMINGSPIEL
„SCHATTEN DER KRONE“

Im April 2021 hat das Goethe-Institut Thessaloniki vier Schülerinnen der 8. Klasse Stipendien ergeben, um sich an einem internationalen Gaming-Projekt zu beteiligen. Sie wurden Teil eines internationalen Teams von Jugendlichen aus Rumänien, Griechenland, Bosnien und Herzegowina, aus Modenegro, aus der Türkei und der Republik Moldau.

Sie haben sich an der Entwicklung eines Android-Spiels beteiligt. Das Spiel soll Themen wie Interkulturalität, Deutsche Landeskunde, Deutsche Geschichte, Deutsche Kultur des Mittelalters greifbar machen.

Die Entwicklung des Spiels hat sechs Monate, zwischen Mai und Oktober 2021, gedauert, auch während der Sommerferien, und die Arbeiten haben in Online -Plattform Zoom stattgefunden. Die Schüler*innen haben im Team gearbeitet und wurden von Programmierern und Deutschlehrer*innen sprachlich unterstützt.
Weitere Informationen sind hier zu lesen. Das Spiel steht in Anroid und PC-Version zur Verfügung. Die Schülerinnen erzählen uns von ihrer Erfahrung im folgenden Video.

Wir gratulieren den vier Schülerinnen herzlich für ihre Mühe und ihre Arbeit!!!

Die Deutschlehrerin der PASCH-Schule
Maria Chatzigiossi

Διαβάστηκε 187 φορές

Πολυμέσα

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών