This website works best with JavaScript enabled

Ο ιστότοπος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 14:19

Κλικ, προστάτευσέ το!

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση των δράσεων των σχολείων του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το». Οι 19 μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας την 3η διδακτική ώρα παρουσίασαν μέσω της πλατφόρμας του Webex την εμπειρία τους από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Οι μαθητές μας αναφέρθηκαν στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από παιχνίδι και πείραμα που τους οδήγησε στην ανάληψη δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος που ζουν καθημερινά. Έτσι, «Το αστικό περιβάλλον» αποτέλεσε το θέμα προστασίας για τη φετινή χρονιά μέσω της φωτογραφίας τόσο με τη συμμετοχή στον 5ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Ανατολικής ΑΕ  «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ» όσο και με την προετοιμασία του πόστερ του σχολείου μας για την έκθεση φωτογραφίας του Δικτύου Κλικ 10-21 Μαΐου 2022 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η δράση του σχολείου μας με την τοποθέτηση πινακίδων στο αλσύλλιο Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά.

Την Τρίτη 10.05.2022, την 6η και 7η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στην έκθεση «Μια εικόνα γεννιέται», του Εκκλησιαστικού Σχολείου Νεαπόλεως, στην αίθουσα τέχνης του δήμου Νεάπολης – Συκεών στην Νεάπολη, των μαθητών/ριών της Β΄ Γυμνασίου.

Τους μαθητές /ριες συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Ελένη Μούζουρα καθώς και δύο εκπαιδευτικοί, ο κύριος Θωμάς Ζήκος, θεολόγος και ο κύριος Μιχάλης Μπλέκας , ΠΕ04.

Οι μαθητές /ριες  παρακολούθησαν την πορεία της γέννησης μιας βυζαντινής εικόνας, μέσα από τα έργα των μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου που παρουσιάζονταν στην έκθεση και την ξενάγηση που έγινε από την εικονογράφο του σχολείου την κυρία Χριστίνα  Ματιάκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τόσο το σχολείο, όσο και τους μαθητές/ριες του.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, την 4η και 5η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-περιβαλλοντική δράση των μαθητών και των μαθητριών της Α Γυμνασίου στο αλσύλλιο Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Εκεί μας υποδέχθηκε η κ. Πασχαλία Πασχαλίδου γεωπόνος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά και συζητήσαμε μαζί της για τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου που υλοποιούνται με το μαθητικό κοινό. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε πινακίδες που έφτιαξε η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας με θέμα την προστασία του πρασίνου του αλσυλλίου, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδι για όλους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ελένη Μούζουρα και οι υπεύθυνοι του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μαθαίνω για τα δάση» κκ. Μιχαήλ Μπλέκας (καθηγητής Φυσικής) και Βασιλική Λαλακίδου (καθηγήτρια Μαθηματικών), οι οποίοι διοργάνωσαν τη δράση.

Το Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τους κωδικούς των επιλαχόντων αγοριών και κοριτσιών από τις οποίες θα κληθούν να εγγραφούν μαθητές/τριες εφόσον προκύψουν κενές θέσεις από τους κληρωθέντες/είσες μαθητές/τριες. Επισημαίνεται πως οι καταστάσεις επιλαχόντων/ουσών μαθητών/τριών ισχύουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Το Επ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τους κωδικούς των μαθητών/τριών που κληρώθηκαν και καλούνται να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2022-2023. Παρακαλούνται οι κηδεμόνες τους να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του σχολείου προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν με νεότερη ανακοίνωση.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς, κηδεμόνες και υποψηφίους/ες πως, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΠΣ, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στις 16:30 θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2022-2023. Η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης www.ertnews.gr, καθώς και από το κανάλι YouTube https://youtu.be/JOKq03VxfEo και τη σελίδα Facebook https://www.facebook.com/MinEduGR του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από το συνημμένο αρχείο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες.

 

Το σχολείο μας συμμετέχει από το 2006 στην έκδοση του διεθνούς μαθητικού περιοδικού EPM (European Pupils Magazine) σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.

Οι εκδοτικές ομάδες πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις που αφορούν στην έκδοση του περιοδικού. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαΐου διαδικτυακή συνάντηση των εκδοτικών ομάδων των συνεργαζόμενων σχολείων. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την μαθήτρια Μούκου Θάλεια της Γ΄ τάξης και τον υπεύθυνο καθηγητή για το περιοδικό Νικόλαο Γεωργολιό. Η μαθήτρια έκανε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση του σχολείου και περιέγραψε τις δραστηριότητες του ομίλου που ασχολείται με την έκδοση του περιοδικού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία από την Ιταλία, Ρουμανία και Ισπανία. Συζητήθηκε η πορεία του περιοδικού, αλλά και οι προοπτικές βελτίωσής του.

Το σχολείο μας με τον όμιλο ραδιοφώνου 2021-22 συμμετείχε με διάφορα ραδιοφωνικά μηνύματα και εκπομπές στο μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio (europeanschoolradio.eu). Ειδικά όμως για φέτος, συμμετείχε και στον διαγωνισμό Ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού με θέμα «Ταξιδεύοντας». Στον Όμιλο συμμετέχουν 5 μαθητές-τριες από την Α τάξη, μία μαθήτρια από τη Β τάξη και δέκα μαθητές-τριες από τη Γ τάξη με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιαγκούλη Ν.

Ακούστε:

Μπορείτε να βρείτε  όλες τις συμμετοχές του σχολείου στο http://europeanschoolradio.eu

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 09:01

Ασφάλεια στο διαδίκτυο με κόμικς

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 14ο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με Κόμικς». Οι μαθητές-τριες της Α’ τάξης σε συντονισμό του καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιαγκούλη και της διευθύντριας κ. Μούζουρα δημιούργησαν κόμικς για να παρουσιάσουν την άποψή τους για το θέμα.

Για τις ανάγκες παρουσίασης στο συνέδριο δημιουργήθηκε βίντεο που μπορείτε να δείτε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ: https://peiramak-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/yagoulis_peiramak_gr/ETrRwX_uI0dNucZywSLQOm0B8O3cG8WjOFLTKvh6ImukiA?e=81Bpds

Επίσης, δείτε απόσπασμα της παρουσίασης των μαθητών στο Συνέδριο στο παρακάτω βίντεο: https://peiramak-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/yagoulis_peiramak_gr/EZK7DxxCcb5Mp5fPrTCTS_gBm8G31VdnFyGs5BGcUTIK9g?e=hZ8qHu

To ΕΠ.Ε.Σ. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τον οριστικό πίνακα των στοιχείων (χωρίς τα προσωπικά δεδομένα) όλων των αιτούντων συμμετοχή στην κλήρωση για εισαγωγή μαθητών/τριών στο ΠΓΠΜ το σχολικό έτος 2022-2023 ταξινομημένο κατά αύξουσα σειρά με βάση τον 6ψήφιο κωδικό υποβολής αίτησης προς ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων κάθε υποψηφίου. Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων της ΔΕΠΠΣ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέχετε στον ιστότοπο της ΔΕΠΠΣ.

Goethe Institut ThessalonikiWir lerner Deutsch mit unseren PartnernPASCH
eTwinning School 2020-2021

We are an
Erasmus+
school

Our School - My FutureBildungssysteme in EuropaErasmus+Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Δήμος Νεάπολης-Συκεών