Κλικ, προστάτευσέ το!

Κλικ, προστάτευσέ το!

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση των δράσεων των σχολείων του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το». Οι 19 μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας την 3η διδακτική ώρα παρουσίασαν μέσω της πλατφόρμας του Webex την εμπειρία τους από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Οι μαθητές μας αναφέρθηκαν στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από παιχνίδι και πείραμα που τους οδήγησε στην ανάληψη δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος που ζουν καθημερινά. Έτσι, «Το αστικό περιβάλλον» αποτέλεσε το θέμα προστασίας για τη φετινή χρονιά μέσω της φωτογραφίας τόσο με τη συμμετοχή στον 5ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Ανατολικής ΑΕ  «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ» όσο και με την προετοιμασία του πόστερ του σχολείου μας για την έκθεση φωτογραφίας του Δικτύου Κλικ 10-21 Μαΐου 2022 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η δράση του σχολείου μας με την τοποθέτηση πινακίδων στο αλσύλλιο Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά.

Η συμμετοχή και η παρουσίαση των μαθητών συντονίστηκε από την κ. Βασιλική Λαλακίδου καθηγήτρια Μαθηματικών, ενώ η τεχνική υποστήριξη από τον κ. Νικόλαο Γιαγκούλη καθηγητή Πληροφορικής.

Η παρούσα δράση είχε σκοπό τη διάχυση της εμπειρίας των μαθητών και των μαθητριών από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» που υλοποιείται στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά και αντίστροφα τη γνώση της εμπειρίας άλλων σχολείων για περαιτέρω ευαισθητοποίηση και δράση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/ριες που συμμετείχαν στην δράση, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που ενέπνευσαν και υποστήριξαν τους μαθητές/ριες.

Η Διευθύντρια

Δρ Ελένη Μούζουρα
Φιλόλογος – Ψυχολόγος