Περιβαλλοντική δράση στο αλσύλλιο «Τζένη Καρέζη»

Περιβαλλοντική δράση στο αλσύλλιο «Τζένη Καρέζη»

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, την 4η και 5η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-περιβαλλοντική δράση των μαθητών και των μαθητριών της Α Γυμνασίου στο αλσύλλιο Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Εκεί μας υποδέχθηκε η κ. Πασχαλία Πασχαλίδου γεωπόνος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά και συζητήσαμε μαζί της για τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου που υλοποιούνται με το μαθητικό κοινό. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε πινακίδες που έφτιαξε η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας με θέμα την προστασία του πρασίνου του αλσυλλίου, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδι για όλους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ελένη Μούζουρα και οι υπεύθυνοι του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μαθαίνω για τα δάση» κκ. Μιχαήλ Μπλέκας (καθηγητής Φυσικής) και Βασιλική Λαλακίδου (καθηγήτρια Μαθηματικών), οι οποίοι διοργάνωσαν τη δράση.

Η παρούσα δράση είχε διττό χαρακτήρα· αφενός αποτέλεσε το άνοιγμα του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία και αφετέρου ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας. Ο σκοπός της δράσης της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας ήταν η προστασία του πρασίνου του αστικού περιβάλλοντος καλλιεργώντας στάσεις υπεύθυνων και ενεργών πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Πασχαλία Πασχαλίδου η οποία μας υποστήριξε στην υλοποίηση της δράσης αυτής, μας υποδέχθηκε με χαρά και μας βοήθησε στην τοποθέτηση των πινακίδων.

Η Διευθύντρια

Δρ Ελένη Μούζουρα
Φιλόλογος – Ψυχολόγος