Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2024»

Και φέτος διαγωνίσθηκαν μαθητές και μαθήτριές μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης 2024», που οργανώνει το Τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Μάλιστα, στον διαγωνισμό, που διεξήχθη την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο του Πειραματικού ΓΕΛ, συμμετείχαν 43 μαθητές του σχολείου μας: 17 από την Α’ Γυμνασίου, 16 από τη Β΄ Γυμνασίου και 10 από την Γ΄ Γυμνασίου. Τα καλύτερα γραπτά από κάθε τάξη αποστέλλονται στην οργανωτική επιτροπή για να λάβουν την τελική βαθμολόγηση και τυχόν βραβεύσεις! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν σε αυτόν τον υψηλού επιπέδου διαγωνισμό γνώσεων φυσικής, γιατί εν τέλει: η εμπειρία που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες /ουσες από αυτές τις διοργανώσεις, είναι η κινητήριος δύναμη που θα τους οδηγήσει να περάσουν επιτυχώς τις δοκιμασίες του αύριο.

Οι απαντήσεις του φετινού διαγωνισμού αναρτήθηκαν στο σύνδεσμο: http://physicsmentor.gr/?p=1878.

22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 03/03/24, το 22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών Δυτικής Θεσσαλονίκης 2024 με την συμμετοχή 5 μαθητών του σχολείου μας, στο 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης. Τα παιδιά, χωρίς καθόλου εμπειρία, είχαν το θάρρος να εμφανιστούν σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα στην κατηγορία τους και να αντιμετωπίσουν μαθητές που χρόνια ασχολούνται με το σκάκι. Ανεξάρτητα, λοιπόν, με το αποτέλεσμα στην σκακιέρα, η αγωνία και το πάθος που έζησαν δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία νίκη και καμία ήττα και όλα τα παιδιά βγήκαν νικητές δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό!

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού

Το σχολείο μας με τον όμιλο ραδιοφώνου 2021-22 συμμετείχε με διάφορα ραδιοφωνικά μηνύματα και εκπομπές στο μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio (europeanschoolradio.eu). Ειδικά όμως για φέτος, συμμετείχε και στον διαγωνισμό Ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού με θέμα «Ταξιδεύοντας». Στον Όμιλο συμμετέχουν 5 μαθητές-τριες από την Α τάξη, μία μαθήτρια από τη Β τάξη και δέκα μαθητές-τριες από τη Γ τάξη με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιαγκούλη Ν.

Ακούστε:

Μπορείτε να βρείτε  όλες τις συμμετοχές του σχολείου στο http://europeanschoolradio.eu

6ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «eκπ@ιδευτικός κύκλος», προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2017-2018 τον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

6oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός για την Κύπρο

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργανώνουν για το σχολικό έτος 2019-2020 τον μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα αρχεία.