Δράσεις στο πλαίσιο του PASCH

Διαγωνισμός βίντεο μικρού μήκους

Συμμετοχή μαθητών/-τριών της Γ Γυμνασίου στον διαγωνισμό βίντεο μικρού μήκους με θέμα «Παραδόσεις και έθιμα της Ελλάδας». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος για τη Γερμανική Γλώσσα «PASCH-Partner-Schule» «Σχολεία: Μαζί χτίζουμε το μέλλον» και του Goethe-Institut Ελλάδος (08.01-11.02.2024). Οι μαθητές μας συμμετείχαν με τρία ευφάνταστα βίντεο με θέματα: «Το έθιμο με το γαμήλιο ρύζι (Der Hochzeitsbrauch)», το έθιμο «Μπότηδες (Ρίψη πήλινων κανατιών-Krugfall)» στην Κέρκυρα και «Το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών-Eiertitschen» και αποκόμισαν ως έπαθλο βιβλία γερμανικών.

Συνάντηση σχολείων του δικτύου PASCH

Στις 29/02/2024 και 01/03/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διευθυντών/-τριών και καθηγητών/-τριών γερμανικής γλώσσας σχολείων του δικτύου PASCH της Ελλάδας και της Κύπρου στο Γερμανικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Πρωταρχικός στόχος της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν η γνωριμία και η δικτύωση των συμμετεχόντων, οι οποίοι παρουσίασαν τα σχολεία τους, παρακολούθησαν τη διαδραστική έκθεση "Fakeless" με θέμα «τα μέσα επικοινωνίας», συμμετείχαν  σε εργαστήρι δεξιοτήτων σχετικά με τη „Διαχείριση Δύσκολων Καταστάσεων στο Σχολικό Περιβάλλον“ και συζήτησαν προτάσεις για μελλοντικές κοινές εκπαιδευτικές δράσεις μεταξύ των έξι σχολείων του δικτύου PASCH.

Sommercamp Köln 2023

Υποτροφίες PASCH (Καλοκαίρι 2023)

Στο πλαίσιο του προγράμματος PASCH δόθηκαν και φέτος το καλοκαίρι υποτροφίες από το Goethe-Institut Thessaloniki σε τέσσερις μαθήτριες του σχολείου μας με στόχο την καλύτερη εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και τη γνωριμία τους με τη ζωή και την κουλτούρα της Γερμανίας.

Διαγωνισμός για μαθητές/-τριες PASCH

Ο Leo είναι συγγραφέας. Έχει όμως ένα πρόβλημα: Το αφεντικό του, η κυρία Boss, χρειάζεται πολλές και καλές ιστορίες. Ο Leo έχει φανταστικές ιδέες, αλλά δεν ξέρει πώς να τις συνεχίσει - Black out.

Θέατρο στην τάξη με το PASCH

Τη Δευτέρα 14/11/2022 πραγματοποιήθηκε δίωρο θεατρικό εργαστήρι στην τάξη του τμήματος Β1 με τη γερμανική θεατρική ομάδα «Maerzbuehne», στο πλαίσιο του προγράμματος, «PASCH-Partner-Schule» «Σχολεία: Μαζί χτίζουμε το μέλλον».

Η ηθοποιός Marilena Kavazi ανέδειξε μέσα από τον ρόλο μίας influencer το μεγάλο πρόβλημα της επιρροής των νέων από τα κοινωνικά μέσα και το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολείο και στη ζωή των νέων.

Στο τέλος της παράστασης η ηθοποιός Marilena Kavazi και ο σκηνοθέτης του θεατρικού έργου Martin Scharnhorst  συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για το έργο, τα θέματα του εθισμού από τα κοινωνικά μέσα και του εκφοβισμού και γενικότερα για το θέατρο και τη δουλειά του ηθοποιού και του σκηνοθέτη.