Εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρώμη

Η Γ´ Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρώμη από τις 23 έως τις 27 Απριλίου 2024, με συνοδούς τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ευτύχιο Γλαμπεδάκη και τους εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Χατζηγιώση και κ. Νικόλαο Γεωργολιό.

Την πρώτη μέρα, με την άφιξη στη Ρώμη έγινε περιήγηση στο χώρο του Κολοσσαίου, στην Αυτοκρατορική οδό και στο μνημείο Βιτοριάνο. Στη συνέχεια  έγινε επίσκεψη στα Μουσεία του Καπιτωλίου, όπου οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εξαιρετικά έργα τέχνης που εκτίθενται. Στη συνέχεια και με την καθοδήγηση ελληνίδας ξεναγού έγινε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, πεζή, ενώ οι μαθητές ενημερωνόταν για την ιστορία της αιώνιας πόλης. Η αποστολή επισκέφτηκε τουριστικά αξιοθέατα αλλά και το Πάνθεον.

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πελοπόννησο

Το διάστημα από 12 έως τις 15 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του μαθήματος γαλλικής και γερμανικής γλώσσας, με τη συμμετοχή 43 μαθητών/τριών από τη Β΄ τάξη του σχολείου μας και 3 συνοδών καθηγητών, της κ. Ευρυδίκης Παπαγιάννη καθηγήτριας γαλλικών, της κ. Μαρίας Χατζηγιώση, καθηγήτριας γερμανικών και του κ. Νίκου Γιαγκούλη, καθηγητή πληροφορικής.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο

Το διάστημα από 1 έως 5 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας, στο πλαίσιο εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή 26 μαθητών/τριών από τη Β΄ τάξη του σχολείου μας και 3 συνοδών καθηγητών, της κ. Μαρίας Χατζηγιώση, καθηγήτριας γερμανικών,  της κ. Κωνσταντίνας Γακοπούλου, φιλολόγου, και του κ. Αθανάσιου Μάγκου, μαθηματικού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Πολιτιστικού Προγράμματος “Komm doch mal ins Museum! Deutsche Museen erkunden” - «Έλα στο μουσείο! Εξερευνώντας τα γερμανικά μουσεία», που υλοποιείται στο σχολείο μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν μια πόλη που έχει να επιδείξει μακραίωνη παράδοση στην καλλιέργεια των ανθρωπιστικών σπουδών και των κλασικών γραμμάτων και που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του θαυμασμού που τρέφουν οι ευρωπαϊκές χώρες προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την κλασική παιδεία, πράγμα που αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αρχιτεκτονική των κτηρίων, στα μουσεία και στις βιβλιοθήκες που βρίσκονται στη φημισμένη περιοχή Athen an der Isar.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN

Στις 2/11/2022 45 μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας  με τη συνοδεία της Διευθύντριας και τριών εκπαιδευτικών του σχολείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο , το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας, στο CERN. Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την έρευνα που διενεργείται στο CERN και να επισκεφτούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του. Μάλιστα, η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου CERN πραγματοποιήθηκε από ερευνήτρια , η οποία είναι απόφοιτος του σχολείου μας, την κ. Παπαγεωργίου.

Επιπλέον ξεναγήθηκαν πέραν του επισήμου προγράμματος στο πείραμα ALICE, και ενημερώθηκαν από την επί εικοσαετία Ελληνίδα ερευνήτρια του CERN και υπεύθυνη του πειράματος ALICE κ. Χατζηφωτιάδου για τις δραστηριότητές του.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ γυμνασίου στο CERN

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας στο ερευνητικό ινστιτούτο CERN στη Γενεύη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου του 2016. Στην επίσκεψή συμμετείχαν 46 μαθητές της Γ γυμνασίου η Διευθύντρια Ελένη Μούζουρα και οι εκπαιδευτικοί, Νικόλαος Γεωργολιός, Θωμάς Ζήκος και Στέλλα Κουκουρίκου. Την εβδομάδα πριν την επίσκεψη έγινε στο σχολείο ενημέρωση για το CERN από τον καθηγητή κ. Κ. Μαυρίδη. Ενημέρωση έγινε και από μαθητές της Α Λυκείου, που πέρυσι συμμετείχαν σε αντίστοιχη εκδρομή, για το CERN αλλά και για το Διορθόδοξο Κέντρο στο Chambesy. Η αποστολή έφτασε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στο Μιλάνο και από εκεί συνέχισε οδικά μέχρι τη Γενεύη διασχίζοντας τον ορεινό όγκο των Άλπεων. Στη διαδρομή έγινε μία στάση στο υπέροχο χωριό της Γαλλίας Chamonix, το οποίο είναι κέντρο άθλησης και χιονοδρομικό κέντρο.