Αδελφοποίηση με το Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λευκωσίας

Στις 3 Μαίου 2023, 15 μαθητές της Β’ Γυμνασίου του ΠΓΠΜ αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία για πενθήμερη εκδρομή στην Κύπρο στο πλαίσιο αδελφοποίησης του σχολείου μας με το Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας Κύπρου με αρχηγό εκδρομής την Διευθύντρια κ. Μούζουρα Ελένη και συνοδούς εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Λαλακίδου Βασιλική και Παπαγιάννη Ευρυδίκη. Στη διάρκεια της πενθήμερης διαμονής τους στη Λευκωσία σε οικογένειες Κυπρίων μαθητών του αδελφοποιημένου σχολείου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές δράσεις, τελετές και επισκέψεις αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων και να αναπτύξουν έντονους δεσμούς φιλίας με τους αδελφοποιημένους Κύπριους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Αδελφοποίηση με το Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λευκωσίας

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Γυμνάσιο Α.Ι. Χρυσοστόμου Λευκωσίας Κύπρου μαθητές και μαθήτριες από την Κύπρο συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου τους κ. Ιουλία Σχίζα και τους εκπαιδευτικούς κκ. Στέλλα Χ’’Λάρκου και Ευάγγελο Κούρτη έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023. Την αποστολή της Κύπρου καλωσόρισαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κκ. Ευρυδίκη Παπαγιάννη και Βασιλική Λαλακίδου οι οποίες είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα της αδελφοποίησης και οι μαθητές της Β Γυμνασίου συνοδευόμενοι από τους γονείς τους οι οποίοι παρέλαβαν τους Κύπριους μαθητές και τους φιλοξένησαν στα σπίτια τους. Το ίδιο βράδυ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οργάνωσαν τραπέζι για τους ομότιμους συναδέλφους, ενώ οι μαθητές αντίστοιχα είχαν κοινό χρόνο συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Προγραμματισμός αδελφοποίησης

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει σε συνημμένο αρχείο το πρόγραμμα αδελφοποίησης με το Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λευκωσίας Κύπρου, αντιπροσωπία του οποίου θα φιλοξενηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας από τις 23-27 Μαρτίου 2023.

“Das andere ICH„ - «Ο άλλος μου εαυτός»

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος εκπονούμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning. Κύριο θέμα του προγράμματος αποτελεί η πολιτισμική πολυμορφία και οι πολιτισμικές συνήθειες των λαών. Η επεξεργασία του θέματος γίνεται στη γερμανική γλώσσα σε συνεργασία με τα σχολεία της Πολωνίας “V Liceum Ogólnokształcące im Adama Mickiewicza w Częstochowie, Częstochowa” και της Τουρκίας “Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi, Kadıköy”.

Ετικέτα σχολείου eTwinning 2020–2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας τιμήθηκε με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021 μετά από μια διαδικασία αίτησης δύο φάσεων. Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

  • Ψηφιακή πρακτική
  • Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές

Αυτό δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning του σχολείου μας.

Εκ μέρους της ομάδας eTwinning
Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας