Η ζωή στο σχολείο μου

Ακούστε την εκπομπή του Ομίλου στις 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ. στο https://europeanschoolradio.eu/el.

Μια ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή που περιλαμβάνει συνεντεύξεις μαθητών του σχολείου μας για το πώς βιώνουν τη σχολική ζωή, τις ευχάριστες στιγμές και τις προκλήσεις, πώς αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, τους καθηγητές και τα μαθήματα, την προσωπική τους ζωή. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα θα εκτεθούν σε αυτή την εκπομπή. Δημιουργήθηκε από τέσσερις διαφορετικές ομάδες μαθητών ως ανάθεση για τη ραδιοφωνική λέσχη του σχολείου.

Παρουσίαση ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας σχολικού έτους 2023-2024

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η παρουσίαση των ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Οι μαθητές που συμμετείχαν στους ομίλους Ρητορικής, Φυσικών Επιστημών, Γερμανικής και Γαλλικής Γλώσσας, Φωτογραφίας, Ρομποτικής και του περιοδικού EPM ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου τους και παρουσίασαν ενδεικτικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στους Ομίλους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2023-2024

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει τη λειτουργία Ομίλων Δημιουργικότητας και Καινοτοτομίας κατά το σχολικό έτος 2023-2024 και καλεί τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου καθώς και των κοντινών σχολικών μονάδων να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται πως κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι δύο (2) ομίλους. Η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης επιτρέπει την επιλογή μέχρι τριών (3) ομίλων από τους οποίους οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μέχρι δύο (2) κατά σειρά προτεραιότητας εφόσον είναι δυνατόν.

Παρακαλούμε, σημειώστε πως ο τρόπος λειτουργίας και η εγγραφή μαθητών από άλλες σχολικές μονάδες θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό ενδιαφερόμενων μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλετε αίτηση κάντε κλικ εδώ.

Ακούστε μας στο Ραδιόφωνο!

Στον Όμιλο Ραδιοφώνου του σχολείου μας δημιουργούνται εκπομπές από τους μαθητές/τριες οι οποίες μεταδίδονται από το Μαθητικό Ραδιόφωνο European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/). Μέχρι στιγμής ακούστηκε η Ζωντανή Εκπομπή στις 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στις 10 Δεκεμβρίου 2022 δια ζώσης στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η ηχογραφημένη εκπομπή αφιέρωμα στο Φεστιβάλ στις 26-3-2023 (8μμ). Ακολουθούν μια σειρά  έκτακτων μονόωρων εκπομπών όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Επίσης, προγραμματίζονται να γίνουν και δύο ζωντανές εκπομπές στις 17 Μαΐου και 22 Μαΐου 13:30-14:30 εκτός απροόπτου βέβαια.

Διπλή επιμόρφωση του Ομίλου Ραδιοφώνου από την ΕΣΗΕΜ-Θ

Ο Όμιλος ραδιοφώνου του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) διοργάνωσε ειδική διπλή επιμόρφωση των μελών του στο ραδιόφωνο ως μέσο μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Έτσι, στις 7 Μαρτίου 2023 οι μαθητές επιμορφώθηκαν διαδικτυακά από τον κ. Κοντογουλίδη Βασίλειο, πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού FM 100 για τα θεωρητικά και πρακτικά θέματα του ραδιοφώνου.