Σχολικός εκφοβισμός και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον

Την Πέμπτη 24.04.2024 το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο», το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

1ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024,  στο μαθητικό φεστιβάλ με τίτλο «1ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» που διοργανώθηκε, στο  χώρο εορταστικών εκδηλώσεων του συγκροτήματος σχολείων του πάρκου Στρεμπενιώτη (πρώην Πολυκλαδικό), με την συμμετοχή πλήθος μαθητών από πολλά Γυμνάσια και Λύκεια του νομού. Ήταν ένα πραγματικό πανηγύρι με χαρούμενη ατμόσφαιρα και βιωματική γνώση, τόσο στο χώρο των «πάγκων επίδειξης» όσο και στην «επί σκηνής παρουσίαση». Στο τέλος, όλα τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να ξανασυμμετάσχουν σε ένα αντίστοιχο συνέδριο.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο με κόμικς

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 14ο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με Κόμικς». Οι μαθητές-τριες της Α’ τάξης σε συντονισμό του καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιαγκούλη και της διευθύντριας κ. Μούζουρα δημιούργησαν κόμικς για να παρουσιάσουν την άποψή τους για το θέμα.

Για τις ανάγκες παρουσίασης στο συνέδριο δημιουργήθηκε βίντεο που μπορείτε να δείτε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ: https://peiramak-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/yagoulis_peiramak_gr/ETrRwX_uI0dNucZywSLQOm0B8O3cG8WjOFLTKvh6ImukiA?e=81Bpds

Επίσης, δείτε απόσπασμα της παρουσίασης των μαθητών στο Συνέδριο στο παρακάτω βίντεο: https://peiramak-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/yagoulis_peiramak_gr/EZK7DxxCcb5Mp5fPrTCTS_gBm8G31VdnFyGs5BGcUTIK9g?e=hZ8qHu

Featured

Συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Συνέδιο Πληροφορικής

Στις 17-20/4/2018 διεξήχθη στο ΝΟΗΣΙΣ για 10η συνεχή χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, με συμμετοχή εκατοντάδων μαθητικών εργασιών από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας όλων των βαθμίδων. Για μια ακόμη φορά το σχολείο μας συμμετείχε στην Κεντρική Σκηνή όπου και παρουσιάστηκε η εργασία με τίτλο «Προστατέψτε τις Mobile Εφαρμογές σας» από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Αμοιρίδη Αναστάση (Γ1), Γρηγοριάδη Ιωάννη (Γ1) και Σαμαρά Δημήτρη (Γ2).

Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η κινηματογραφική λέσχη του Πειραματικού Γυμνασίου έλαβε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Νεάπολης-Συκεών τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στο Αμφιθέατρο του Δήμου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου.

Το σχολείο μας συμμετείχε με την ταινία «Το Μηδενικό», βασισμένη σε ιδέα των μαθητών της λέσχης. Το θέμα της ταινίας είναι ο σχολικός εκφοβισμός και δόθηκε από τα παιδιά με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο. Υπεύθυνος της λέσχης είναι ο κ. Θωμάς Ζήκος και συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της λέσχης.