Ζωντανή Ραδιοφωνική Μετάδοση του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

Ο όμιλος ραδιοφώνου του Πειραματικού Γυμνασίου Παν. Μακεδονίας μετέδωσε ζωντανά το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στις 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 10πμ έως 12:30 από τον πολυχώρο του συγκροτήματος των σχολείων του Πειραματικού Σχολείου, (Στρεμπενιώτη, πρώην Πολυκλαδικό). Η Μετάδοση της ζωντανής εκπομπής υλοποιήθηκε μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα του https://europeanschoolradio.eu.

Ραδιοφωνική μετάδοση του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

Ο όμιλος ραδιοφώνου του Πειραματικού Γυμνασίου Παν. Μακεδονίας μεταδίδει ζωντανά το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής από τον πολυχώρο του συγκροτήματος των σχολείων μας, (Στρεμπενιώτη, πρώην Πολυκλαδικό). Η Μετάδοση της ζωντανής εκπομπής θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 10πμ έως 12:30 μμ. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εκπομπή και να συμμετέχετε μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα του http://europeanschoolradio.eu. Καλή ακρόαση!

Ζωντανή εκπομπή 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής  πραγματοποιήθηκε ζωντανή εκπομπή του Ομίλου Ραδιοφώνου του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η εκπομπή μεταδόθηκε μέσω του μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio. Η εκπομπή προετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε από τους μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου, Αικατερίνη Δράγα, Απόστολο Κουλτούκη, Βικτώρια Μερκοχασάνι, Δέσποινα Μουτούδη, Δημήτριο Χατζηαντωνίου, Θεανώ Μπουγατσιά, Μαρία Ζοσιμίδου, Σταύρο Μαραντίδη, Νικόλαο Καραμανίδη, Βαρυτιμιάδου Ραφαηλία-Παναγιώτα , Γιαννακίδη Χαράλαμπο,  μαζί με τον συντονιστή εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γιαγκούλη Νικόλαο και ιδρυτικό μέλος του European School Radio. Η ομάδα, οργάνωσε τα κείμενα, επέλεξε τη μουσική, οργάνωσε και έκανε ζωντανές συνεντεύξεις με τις περισσότερες ομάδες των σχολείων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.  Τον ρόλο της κεντρικής παρουσίασης είχαν η Ραφαηλία και η Χριστίνα. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φεστιβάλ και διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα.

Ολοκληρώθηκε το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε, στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώθηκε, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ16/134296/Δ2/31-10-2022), για όγδοη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Χαρίτωνος Πολάτογλου.

Προκήρυξη 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,
το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
οι
Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας,
και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

σε συνεργασία με
το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και
το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου

διοργανώνουν το
8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
με θεματικούς άξονες: Εκπαιδευτική Ρομποτική, έξυπνες συσκευές

που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας (περ. Στρεμπενιώτη, πρώην πολυκλαδικό)

με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
(αρ. πρωτ. Φ16/134296/Δ2/31-10-2022)