Διακρίσεις στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Διακρίσεις στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές του ομίλου ρομποτικής του σχολείου μας και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους, Δρ Αικατερίνη Χατζηφωτεινού, για τις σημαντικές τους επιτυχίες στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής.

Tο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο NOESIS και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο Αγωνιστικό Μέρος του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, όπου συμμετείχαν 43 ομάδες (17 ομάδες Δημοτικού, 17 Γυμνασίου και 9 Λυκείου), η ομάδα Robo-Universe του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας, την οποία αποτελούσαν οι Θεοδωράκης Σωτήρης, Κατσόμαλλος Λευτέρης, Κουλιούμπα Χριστίνα και Τιάγκος Φίλιππος εξασφάλισε το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Γυμνασίου. Επίσης, οι ομάδες μας Robo Rappers που αποτελούνταν από τους μαθητές: Σαραλή Δανάη, Τζιτζή Βασίλη, Τσαντούλη Κατερίνα, & Φιλιππίδη Ιάσονα και Nerd Society που αποτελούνταν από τους: Κουλιούμπα Παναγιώτα, Μπαρμπαλιού Νικολέτα, Σπανόπουλο Γρηγόρη & Φιλιππίδη Φοίβο, εξασφάλισαν έπαινο επιτυχίας.

Στο Εκθεσιακό Μέρος του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, όπου συμμετείχαν 11 ομάδες (2 ομάδες Δημοτικού, 6 Γυμνασίου και 3 Λυκείου), η ομάδα προχωρημένων του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας, την οποία αποτελούν οι Αυγερινός Γιώργος, Κουλιούμπα Παναγιώτα, Κουτσουράς Χρήστος, Μεϊχανετζόγλου Νικηφόρος, Μπαρμπαλιού Νικολέτα, Σπανόπουλος Γρηγόρης & Φιλιππίδης Φοίβος απέσπασε το Βραβείο καλύτερης έκθεσης, με τη ρομποτική τους κατασκευή «Smart Check-in: Ρομποτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για πιο ασφαλείς πτήσεις».

Η Διευθύντρια

Δρ Ελένη Μούζουρα